To je to što me zanima!

Ivu Josipovića Nikolić svečano dočekao ispred Palače Srbije

Josipović je odbijao otići u Srbiju zbog Nikolićevih izjava o Srebrenici, Velikoj Srbiji i Vukovaru kao srpskom gradu. Nikolić je u međuvremenu promijenio svoju retoriku
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović u srijedu se sastao u sklopu službenog dvodnevnog posjeta Srbiji s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. Ovo je prvi posjet Josipovića Beogradu otkako je Nikolić postao predsjednik. 

Josipovićev posjet počeo je svečanim dočekom ispred Palače Srbije. Nakon ceremonije dvojica predsjednika su razgovarala u četiri oka, a nakon toga će se sastati izaslanstva dviju zemalja. Josipović će se sastati i s premijerom Srbije Ivicom Dačićem. Održat će govor u Narodnoj skupštini te se sastati s vojvođanskih Hrvatima. 

Podsjetimo, Josipović je odbijao otići u Srbiju zbog Nikolićevih izjava o Srebrenici, Velikoj Srbiji i Vukovaru kao srpskom gradu. Nikolić je u međuvremenu promijenio svoju retoriku i pokazao da se zauzima za suradnju.

Josipović na premijeri opere

Predsjednik Ivo Josipović je u utorak navečer prisustvovao premijeri opere  Isidore Žebeljan "Dvije glave i djevojka" u Jugoslovenskom dramskom kazalištu u Beogradu u okviru 45. Bemusa. Josipović je prije koncerta rekao Tanjugu kako nema vremena pratiti glazbenu scenu, ali da mu je jako drago što je danas ovdje kako bi čuo novu operu Isidore Žebeljan, svoje prijateljice, piše Blic. Rekao je kako mu je drago da njezina karijera ide velikim koracima naprijed. Na pitanje da li ima vremena za skladanje, Josipović je rekao kako nažalost nema.

- U kampanji sam govorio da ću napisati operu za vrijeme svog mandata, ali nažalost to nije moguće pa će opera morati pričekati kraj mandata - rekao je Josipović.  

Idi na 24sata

Komentari 136

  • Putschi 17.10.2013.

    Ogrnuo vuk ovcje krzno !

  • marlboro 3 16.10.2013.

    Ovaj vas josipovic je pricao kako nikada nece da dodje u Beograd a sad dosao da se ponizava kod nas. Koja crna promena retorike, nista Nikolic nije promenio, nego ovaj vas josipovic mora da se opravda pred sobom zasto mora da se ponizava pred Srbima.

  • petar ll 16.10.2013.

    nikolic je posto mudrij nego sto je bio ,on misli isto sto je i prije mislijo, a kako stvari stoje sa vladom i cirilicom nikolicu ce se zelje ostvariti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare