To je to što me zanima!

Jovanović: Brkić treba vratiti sav nezakonito zarađen novac

Ministar Željko Jovanović je ustvrdio da Milijan Brkić i Tomislav Karamarko ne razumiju u kojoj su mjeri nanijeli štetu akademskoj zajednici i cijelom društvu
Vidi originalni članak

 Tragično je da je jedan veliki skup koji je trebao govoriti o važnosti članova akademske zajednice otvorio, sada potpuno jasno, falsifikator kojeg njegov najbliži suradnik naziva kompilatorom, rekao je ministar obrazovanja Željko Jovanović komentirajući slučaj Brkić. Ustvrdio je da Milijan Brkić i Tomislav Karamarko ne razumiju u kojoj su mjeri nanijeli štetu akademskoj zajednici i cijelom društvu.

- Milijan Brkić je falsificirao diplomski rad, on je učinio kazneno djelo kršenja autorskih prava čovjeka od kojeg je to prepisao. Nezakonito je primao plaću jer je bio na radnom mjestu za koju nije imao adekvatnu stručnu spremu. Njih dvojica trebali bi sazvati presicu i ispričati se cjelokupnoj hrvatskoj javnosti zbog svega što su učinili na štetu akademske zajednice. Nakon toga bi Brkić trebao vratiti sve novce koje je nezakonito primao dok je bio na mjestu ravnatelja policije. To je za početak - kazao je.

Jovanović smatra da će političku cijenu za ovaj slučaj platiti na izborima. Za Karamarka i Brkića kazao je da ne zaslužuju voditi stranku u kojoj "sigurno ima jako poštenih ljudi koje su oni svojim postupcima uvrijedili i ponizili".

Idi na 24sata

Komentari 83

  • jure23 29.03.2014.

    Najveća javnosti poznata krivotvorina jest Plan 21. To je jasno poslije dvije godine vladavine krivotvoritelja. Ne pišem to zato da opravdam glavnoga tajnika najjače oporbene stranke i ustanovu koja mu je izdala diplomu, već da na njegovome slučaju i još desetak drugih kojima su zbog prepisivanja danas u Narodnim novinama poništene diplome, ukažem na problem jedne vrste krivotvorenja koju nitko ne istražuje, niti zbog nje snosi odgovornost. A štete su neizmjerne.

  • Kopular 28.03.2014.

    Kako pokrenuti Hrvatsku i zaposliti 50 000 mladih školovanih ljudi? Jednostavno Jovanoviću, provjeriti diplome cijelom birokratskom aparatu u Hrvatskoj, otpustiti tih 50 000 niskoobrazovanih podobnika i zaposliti mlade školovane sa burze. I to je to. Samo sa Prometnog fakulteta su u pitanju tisuće, a tek diplome iz Hercegovine.

  • zng108 28.03.2014.

    kad bi svi vratili steceno na lopovski nacin hrvatska bi bila jaca od svicarske,,,,,,,,,,,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare