To je to što me zanima!

Jovanović otkazao kolektivni s profesorima: Novca više nema!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ministar Jovanović rekao je kako tri kolektivna ugovora otkazuju jer su se promijenile okolnosti i novca nema. Kazao je kako nije istina da se uvijek prvo reže obrazovanju
Vidi originalni članak

Vlada je otkazala tri granska kolektivna ugovore sa zaposlenim u obrazovanju. Ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović je rekao da nisu uspjeli naći kompromis u pregovorima te da novca više nema.

- Od 2011. godine proračun države je smanjivan, a rastao je za ovo ministarstvo. Ugovore otkazujemo jer je došlo do bitno promijenjenih okolnosti - rekao je Jovanović. 

Samo za ovu godinu, dok su svi štedjeli, njima je proračun porastao oko 680 milijuna kuna.

- Nije istina da je obrazovanje uvijek prvo kada se treba rezati. Ukupna masa plaća je u krizi porasla za čak milijardu kuna - poručio je Jovanović. 

Opovrgnuo je i da je prosječna plaća učitelja 4850 kuna jer je to, kaže, plaća početnika bez godine iskustva. On je prezentirao da plaća nekog s 19 godina staža i jednim djetetom iznosi više od 6.000 kuna.


Idi na 24sata

Komentari 118

  • Yassa 12.12.2013.

    ovo je primjer naše nakradne demokracije i prava sirotinje (radnika, profesora itd) koja je ovo sramota otkazati kolektivni ugovor o radu pa čemu se to uopće potisuje kada ga svaki političar može otkazati pa čemu sva ta budalasanje kada se tog nitko ne pridržava.

  • daad13 12.12.2013.

    Kad bi naš dragi ministar malo bolje računao i bavio se statistikom vidio bi da mu ne ide računanje prosječne plaće...u mojoj školi niti jedan pripravnik nema prosječnu plaću 4850,00...ja osobno sam profesor početnik sa godinu dana staža i moja prosječna plaća je 4632,00kn, a kolegama koji nemaju niti godinu dana staža 4590,00...ministre vratite se u 7. razred osnovne i ponovite računanje prosječne vrijednosti!!!...

  • rocco siffredi 12.12.2013.

    Do kad će to ovaj jadan narod trpit? Svaki danom sve više uništavaju radnika,pomaka prema naprijed nema,već tonemo u sve veću provaliju....

Komentiraj...
Vidi sve komentare