To je to što me zanima!

Juan Guaidó najavio povratak i pozvao Venezuelu na prosvjede

Povratak oporbenog čelnika izazov je za predsjednika Nicolasa Madura koji treba odlučiti hoće li ga uhititi, uz opasnost da potakne oštru međunarodnu reakciju, ili će ga pustiti da se slobodno vrati
Vidi originalni članak

Venezuelski oporbeni čelnik Juan Guaidó najavio je da se u ponedjeljak vraća u Caracas nakon manje turneje po Južnoj Americi i pozvao na prosvjede diljem zemlje, nagovješćujući novi okršaj s režimom Nicolasa Madura.

"Najavljujem svoj povratak u domovinu. Pozivam venezuelski narod da se sutra u 11.00 sati (16.00 sati po srednjoeuropskom vremenu) okupi diljem zemlje", napisao je Guaidó koji je unatoč zabrani izlaska iz zemlje otputovao u susjednu Kolumbiju, a zatim u Brazil, Paragvaj, Argentinu i Ekvador.

OBEĆALI IM AMNESTIJU Više od 500 venezuelskih vojnika prebjeglo u Kolumbiju

Juan Guaidó (35), privremeni predsjednik kojeg je krajem siječnja priznalo pedesetak zemalja, traži od pristaša da na društvenim mrežama "pozorno prate provjerene račune" kako bi se informirali o mjestima okupljanja.

"Stvari dobro napreduju jer smo zajedno. Naprijed, Venezuela!", dodao je.

KRIZA U VENEZUELI MVP Arreaza: Maduro i Trump trebaju se sastati i razgovarati

Guaidó je predvečer najavio da će u 20.30 sati po mjesnom vremenu (1.30 sati po srednjoeuropskom) na društvenim mrežama objaviti "rezultat" svoje turneje i najaviti "sljedeće korake", ne otkrivajući gdje je.

U nedjelju oko podneva još je bio u Ekvadoru premda je po službenom programu trebao otputovati tijekom jutra.

Povratak oporbenog čelnika izazov je za predsjednika Nicolasa Madura koji treba odlučiti hoće li ga uhititi, uz opasnost da potakne oštru međunarodnu reakciju, ili će ga pustiti da se slobodno vrati, prkoseći vlastima.

POLITIČKA KRIZA Europljani u Vijeću sigurnosti pozivaju na izbore u Venezueli

Guaidó je sa suprugom otputovao u Kolumbiju kako bi sudjelovao na velikom koncertu u Cucuti, na granici s Venezuelom i pružio potporu prolasku humanitarne pomoći - koja je na kraju ostala blokirana - nakon čega je počeo turneju tijekom koje je u svakoj zemlji dočekan kao predsjednik.

Oporbeni čelnik je najavio da će se vratiti "unatoč prijetnjama". Sjedinjene Države i zemlje Limske skupine (13 zemalja u regiji i Kanada koji ga podupiru) izrazili su zabrinutost za njegovu sigurnost.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Hanss_1 05.03.2019.

    Sta ste se napeli toliko na US ko im je kriv Tim Venecualcima što skrivaju Americku naftu pod svojom zemljom ,kako smo mi pošteni i nekrijemo njihovu naftu pod našom zemljom i niko nas ne dira nit im se fučka za nama

  • Miške 04.03.2019.

    Ovaj tip je jako sličan Obami.

  • purgerica prva 04.03.2019.

    Biti će onak kak treba biti,čim kroči na tlo Venezuelu treba biti uhapšen! Plaćenik!

Komentiraj...
Vidi sve komentare