To je to što me zanima!

'Julian Assange čeka jamstvo da neće biti izručen SAD-u'

Assange je rekao da će uskoro napustiti ekvadorsko veleposlanstvo u Londonu, no odvjetnica kaže da prije toga treba dobiti jamstvo da neće biti izručen SAD-u
Vidi originalni članak

Odvjetnica Juliana Assanega rekla je da je "vrlo teško" znati kad će njezin klijent napustiti ekvadorsko veleposlanstvo u Londonu, javlja australski ABC. Podsjetimo, Assange tamo živi već 26 mjeseci zbog velikog broja sudskih postupaka u tijeku.

Osnivač WikiLeaksa Julian Assange (43) se u ponedjeljak pojavio na najavljenoj konferenciji za novinare u Londonu na kojoj je izjavio kako će ''uskoro'' napustiti ekvadorsku ambasadu.

No, po odvjetnici Jennifer Robinson, "jako je teško iznijeti datum" njegova izlaska iz veleposlanstva dok ne dobije jamstvo da neće biti izručen SAD-u.

- Otići će čim se dogovore uvjeti koji bi Julianu omogućili da napusti veleposlanstvo uz poštivanje njegova političkog azila koji ga štiti od opasnosti izručenja SAD-u -  kazala je Robinson.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • ZoromSigur 19.08.2014.

    Ako je Julian Assange posten i ima cistu savjest on bi se tribao sam prijaviti SVEDSKIM VLASTIMA i dokazati svoju nevinost. U Julianim ocima se moze analizirati da je on najveca KUKAVICI bjezeci od odgovornosti na svoje radnje koje je sam sebi nametnuo.

  • AUSSIE 19.08.2014.

    Počeli su mu se zubi kvariti a u zatvoru ima besplatnu liječničku skrb.

  • sumnjičav 19.08.2014.

    O posljedicama je, da ima imalo pameti, trebao razmišljati prije toga. I što je to dobrog on učinio?

Komentiraj...
Vidi sve komentare