To je to što me zanima!

Julija i službeno optužena za zlouporabu državnog novca

Bivša ukrajinska premijerka uvjerena je da se predsjednik Viktor Janukovič optužbama rješava konkurencije. Više članova njene vlade već je iza rešetaka
Vidi originalni članak

Bivša ukrajinska premijerka optužena je zbog zlouporabe državnih fondova za vrijeme mandata od 2007. do 2010. godine. Julija Timošenko (50), koja je s malom razlikom glasova izgubila na predsjedničkim izborima od Viktora Janukoviča, odbacila je optužbe da je zlorabila novac dobiven prodajom prava na emisije ugljičnog dioksida. Rekla je kako su optužbe apsurdne, da je se predsjednik pokušava riješiti jer mu je suparnica te da su optužbe 'lov na vještice'. 

Revizori su u listopadu objavili izvješće u kojem tvrde da je Timošenko prodajom dobila 320 milijuna eura i tim novcem zakrpala rupe u mirovinskom fondu. Timošenko je na to sarkastično rekla da je ljudima isplatila mirovine, a da po ukrajinskom zakonu to nije zločin. Od kada je Janukovič na vlasti više suradnika bivše premijerke je uhićeno, prenosi FoxNews.

Timošenko je izgubila mandat u ožujku nakon što joj je parlament izglasao nepovjerenje. Bila je jedna od vođa Narančaste revolucije koja je vođena zbog nepravilnosti na predsjedničkim izborima 2004. i zbog koje je poništena Janukovičeva pobjeda.

Njen ured tvrdi da je predsjednik naredio državnim tužiteljima da unište stranku koju Timošenko vodi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare