To je to što me zanima!

Jurčić: Nije istina da me Sanader zvao za ministra

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Šuška se da premijer Sanader želi vidjeti Ljubu Jurčića među svojim najbližim suradnicima te da mu se smiješi mjesto u Vladi. Jurčić to demantira
Vidi originalni članak

Iako se rijetko mogu vidjeti na saborskim hodnicima, a još rijeđe u Velikoj vijećnici, SDP-ovci Zoran Milanović i Ljubo Jurčić u sabornici su u petak obrazlagali stranačke interpelacije vezane uz cijene energenata te brodogradnju. Jurčić se u Saboru pojavio u trenutku kada se sve glasnije mogu čuti priče o mogućnosti da na jesen zamrzne mandat i posveti se znanstvenom radu. Šuška se da ga i premijer Ivo Sanader želi vidjeti među svojim najbližim suradnicima, a i da mu se čak smiješi i mjesto u Vladi. No, Jurčić to demantira.
- Takav transfer je zapravo nemoguć, nije situacija za to - rekao je Jurčić i napominje da je danas u drugačijoj situaciji za razliku od one u kojoj je bio do 2002. godine kada je kao nezavisni stručnjak surađivao sa svim Vladama. Jurčić ističe da sa Sanaderom ni neformalno nije razgovarao o ni jednoj od tih mogućnosti. S premijerom se, kaže, sretne na sastancima, a razgovori se vrte oko različitih stvari te politike i ekonomije. Ipak glavni SDP-ov ekonomski strateg priznaje da razmišlja da se više posveti znanstvenoj djelatnosti koju je zapostavio u posljednje dvije godine koliko je intenzivno na političkoj pozornici. No, to ne znači nužno i da će zamrznuti zastupnički mandat, jer znanstveni rad će, ističe, ići na uštrb nastavnog rada. S Klubom SDP-a dogovorio je da na sjednice Sabora dođe kada se raspravlja o temama vezanim uz gospodarstvo.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare