To je to što me zanima!

'Jurica Jerković bio je jedan od najvećih nogometaša Hajduka'

Sa žaljenjem sam primio vijest o preranoj smrti jednog od najvećih nogometaša u povijesti Hajduka, gospodina Jurice Jerkovića, čiji je odlazak neizmjerni gubitak za sve ljubitelje nogometa, napisao je
Vidi originalni članak

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u ponedjeljak je uputio izraze duboke sućuti obitelji u povodu smrti Jurice Jerkovića, jednog od najvećih nogometaša u povijesti Hajduka. 

U 70. GODINI Preminuo je Jurica Jerković! Otišla je prava ikona Hajduka

"Sa žaljenjem sam primio vijest o preranoj smrti jednog od najvećih nogometaša u povijesti Hajduka, gospodina Jurice Jerkovića, čiji je odlazak neizmjerni gubitak za sve ljubitelje nogometa. U svojoj izuzetnoj igračkoj karijeri ostvario je velike rezultate kao kapetan jedne od najuspješnijih generacija Hajduka. Nakon povratka iz inozemstva dao je svoj obol i kao sportski direktor Hajduka. Bio je i jedan od četiri splitska nogometaša koji su postavili kamen temeljac za izgradnju Poljuda uoči Mediteranskih igara što će zauvijek ostati upisano na stranicama splitske i hrvatske nogometne povijesti", napisao je premijer Plenković u brzojavu sućuti kojeg je uputio u ime hrvatske Vlade i svoje osobno ime.

Istaknuo je kako će Jurica Jerković nedostajati mnogima koji su pratili njegovu igračku karijeru te da će neki od legendarnih pogodaka tog nogometnog majstora živjeti zauvijek u sjećanjima i srcima njegove vjerne publike.

Jurica Jerković preminuo je u ponedjeljak u Splitu u 70. godini, a bit će sahranjen u krugu obitelji.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • nec.1996 04.06.2019.

    i to me zaboli desno jaje,,

  • macor11 04.06.2019.

    Tri je puta s "Majstorima s mora" bio prvak države, te 5 puta osvojio kup (poznatih 5 zaredom). Nakon sjajne karijere u Splitu postao je legenda i švicarskog Züricha za koji bilježi preko 200 ligaških utakmica. Karijeru je završio s 37 godina kao nogometaš Lugana. U plavom reprezentativnom dresu zabilježio je 5 utakmica i jedan gol za omladinsku, 4 susreta za mladu i 43 utakmice (6 golova) za seniorsku momčad. Debitirao je 12. travnja 1970. protiv Mađarske u Beogradu, i u međuvremenu nastupio na svjetskim smotrama 1974. i 1982., te europskom prvenstvu 1976. Posljednji je reprezentativni susret zabilježio 29. studenog 1981. s Grčkom u Ateni. Po završetku igračke karijere Jurica Jerković bio je prvi športski direktor Hajduka u razdoblju od 1988. do ////Jurica Jerković bio je vise neg Plenkovic to spominje. Al eto. Vidi da je Split izgubio pa se treba splicanima u nesto ugurati. Ko Njonjo njemu. Ili prije Toga Karamarku, a prije Karamarka Kosorici, a prije Kosorice Sanaderu…..Dragi moji splicani, ne vjerujte "domoljubima" ni kad darove(naravno jeftine) nose.

  • VOLBEAT 03.06.2019.

    ha, ha...koji lik...plenki i nogomet..

Komentiraj...
Vidi sve komentare