To je to što me zanima!

Kad će naše vlasti početi zaista zapravo štedjeti?

Živimo li iznad mogućnosti? To jest - koliko iznad. Ljubo Jurčić kaže da Hrvati godišnje potroše pet do šest milijardi kuna više no što zarade...
Vidi originalni članak

Grad Zagreb trebao bi dobiti novi vozni park. Za prve ljude rezerviran je Tuareg, za one ispod Passati CC, za one još ispod Golfov i a za one na dnu - VW Polo. Gradonačelnik smatra da se ne bi trebao vozati " u kolicima" i da će takve krstarice biti nužne za međunarodna putovanja.
OK, ali moramo li baš imati top automobile? Među najskupljima u klasi? Zašto cijela država ne bi prešla na jeftina, a pouzdane i za održavanje nimalo skupe korejske, ili npr. češke aute? Nije li ovo razmetanje i ponižavanje radnih ljudi koji za takav automobil moraju raditi po 30 godina? Nisu li automobili samo vidljivi dio jedne životne filozofije koja nas nepogrešivo vodi prema grčkom scenariju? Živimo li iznad mogućnosti? To jest - koliko iznad. Ljubo Jurčić kaže da Hrvati godišnje potroše 5 do 6 milijardi kuna više no što zarade. To je veliki novac. Otkuda da počnemo štedjeti?

Idi na 24sata

Komentari 18

  • YUSSUF 77 07.05.2010.

    Lijepa naša Hrvatska,Hrvatska,Hrvatska i obala Jadranska,Jadranska i čisto plavo more VIŠE SMEČA-MANJE CVIJEČA!!!

  • HRbezMitaIKorupcije 07.05.2010.

    „... No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidit ćete kako tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže će i najgore biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim jebivjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će biti najveće i nerješivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?“ Ante Brno Bušić Pametnom dosta...

  • -mariela- 07.05.2010.

    Pa to je sasvim ok klasa voznog parka vladajuce garniture jedne drzave. Zlo bi bilo da su recimo Mercedesi,..Ipak nismo vise u komunizmu u kojem nema tog kapitalistickog stiha jelte..pa da kao tito vozikaju se u mercedesima i da kupujemo vise aviona za vladu,Jedan za gospodina druga,a druga dva da lete onako kao vralice da se nezna u kojem je dozivotni presidente:-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare