To je to što me zanima!

Capak: Kraj epidemije ćemo vjerojatno proglasiti prije ljeta

Dakako, ne treba s time brzati, nego mjere i oprez još neko vrijeme trebaju ostati na snazi, rekao je Capak i dodao kako je izgledno da bi to proglašenja kraja moglo doći prije početka ljeta
Vidi originalni članak

Vrlo je malo vjerojatno da će se to dogoditi prije petog mjeseca. Slijedeći sastanak Odbora za hitna stanja koji donosi odluku o kraju pandemije će biti u petom mjesecu, uoči skupštine Svjetske zdravstvene organizacije u Ženevi koja je oko 20. svibnja, rekao je šef HZJZ-a Krunoslav Capak o mogućem proglašenju kraja epidemije koronavirusa u Hrvatskoj, prenosi Dnevnik.hr.

- Zadnji puta, u prvom mjesecu, kad je zasjedao Odbor za hitna stanja, zaključak je bio da još uvijek ima puno oboljelih i puno umrlih - dodao je Capak. Tada je zaprijetio epidemijski val iz Kine pa još nije bilo vrijeme za proglašenje kraja.

TJEDNI IZVJEŠTAJ U posljednjih 7 dana 438 novih slučajeva korone: Umrlo je 19 ljudi, a 8 ih je na respiratoru

- Ta pandemija je onda vezana uz određene organizacijske, gospodarske i ekonomske probleme koje svakako treba što prije riješiti. Dakako, ne treba s time brzati, nego mjere i oprez još neko vrijeme trebaju ostati na snazi - istaknuo je Capak.

Na pitanje novinara je li izgledno da se kraj proglasi u svibnju, Capak je odgovorio: 

"Ja mislim da je izgledno da to bude prije ovoga ljeta."

Idi na 24sata

Komentari 145

  • Origano0 07.04.2023.

    Treba vam suditi za zločin a ne da vi nešto proglašavate.

  • Druga Proleterska 31.03.2023.

    Želim svim NECEPLJENIM , da dobiju koronu ! Veće kletve dandanas i nema !

  • Druga Proleterska 31.03.2023.

    Zar itko sumnja bando da nečete ! Morate, jerbo turistička sezona dolazi a ko jebe turiste , koji na trajektu za Split dobiju koronu i to na otvorenom ! 

Komentiraj...
Vidi sve komentare