To je to što me zanima!

Kad gazda časti: Zekan uživa u gemištu i pečenom špeku

Konj je odmalena naučio u stopu slijediti svojeg vlasnika. Ulazio je i u kuću, ali otkad teži pola tone, ne puštaju ga unutra. Zekan jako voli pečeni špek
Vidi originalni članak

Zekan je kućni čuvar i moj ljubimac, tvrdi Marijan Bertić (41) iz Sokolovca kraj Koprivnice.

Konj je odmalena naučio u stopu slijediti svojeg vlasnika. Ulazio je i u kuću, ali otkad teži pola tone, ne puštaju ga unutra. Zekan jako voli pečeni špek.

- Masni obrok ponekad zalijemo s gemištom. Krigla od pola litre mora imati dvije trećine vina iz mojeg vinograda i trećinu mineralne vode. Ako nisam složio takav omjer vina i vode, onda mi Zekan nakon prvog gutljaja sve vrati u lice - kaže kroz smijeh Marijan.

Kaže da četverogodišnjeg ljubimca ne opija, nego mu jednom ili dva puta na mjesec, kad ih netko posjeti, ponudi gemišt. Za Zekana su mu nudili 5000 eura no odbio je “jer se prijatelj ne prodaje“. 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • nabijevasCr7iljigavikepec 17.03.2024.

    Poznajem doticnog a ovi dusebriznici koji balegaju po clanku casak odjebitis...vece su konjine od ove plemenite zivotinje...

  • WOMANIZER 30.07.2013.

    same pri nas! :)

  • user_10015 30.07.2013.

    Clanak je mozda simpatican,ali konju ni genist ni vino ne cine dobro. Voljeti i postovati zivotinju znaci brinuti o njenim fizickim i psihickim potrebama,sto ukljucuje odgovarajucu prehranu i pice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare