To je to što me zanima!

'Kad se moja mala seka vrati, opet ćemo se skupa igrati...'

Teško bolesna Sanela Prispilović izašla je iz bolnice jer mora pokopati kćer (2). Suprug Željko nosio je curicu u naručju kad je na njih naletio automobil. Željko se bori za život
Vidi originalni članak

Tuga i bolni jecaj odzvanjali su u četvrtak s mjesnog groblja u Cvetkovcu gdje je pokopana Emanuela Prispilović (2) koja je stradala u prometnoj nesreći u utorak.

Njezin otac Željko koji je kćer u trenutku sudara nosio u rukama leži bez svijesti u Općoj bolnici u Koprivnici. 

Uz lijes djevojčice stajali su majka i članovi najuže obitelji, osim brata (6) koji čeka da se sestra vrati iz bolnice kako bi se kao i svakog dana do kobnog utorka igrali. Na sprovodu je bila i obitelj vozačice (21) koja je kobnog jutra pokosila oca i kćer.

'Sin tješi mene, a ja tješim njega'

Moram misliti na sina i muža. Sin tješi mene, ja tješim njega. Rekao mi je da čeka da se seka vrati jer se želi s njom igrati.

Ispričala nam je to shrvana Sanela Prispilović (37) iz Cvetkovca kraj Koprivnice. Sanela ima rak. U utorak je prekinula liječenje u zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica jer mora organizirati pogreb svoje djevojčice. Tog kobnog dana suprug Željko (40) izašao je iz kuće s curicom Emanuelom (2) i sinom Mihaelom. Krenuli su u Koprivnicu uplatiti dodatno osiguranje za Sanelu. Na njih je naletio automobil koji je vozila mlada vozačica. Emanuela je poginula. Željko se u bolnici bori za život. Mihael je preživio nesreću.

- U srijedu sam išla u bolnicu u Koprivnicu preuzeti tijelo moje Emanuele. Kad smo bili tamo, Mihael je htio vidjeti seku - ispričala nam je kroz suze neutješna Sanela. Njezin otac Petar Subotić, čim je čuo za tragediju, došao je u Cevtkovac. Subotić živi u Malom Lošinju. - Sanela se prije deset godina udala za Željka. Tad se odselila u Varaždin. Tamo su nekoliko mjeseci bili podstanari, a onda su kupili kuću u Cvetkovcu - rekao nam Petar Subotić dok je gledao u sliku pokojne unuke, a suze su mu se slijevale niz obraz.

Prema njegovim riječima, roditelji Sanelina muža Željka su mrtvi i on nema bliže rodbine.

- Danas ćemo pokopati našeg malog anđela. Sanela se nakon toga ponovno vraća u bolnicu, a unuk Mihael ide sa mnom u Mali Lošinj jer ovdje nemamo nikoga od bliže rodbine. Sad se svi molimo da Željko preživi - ispričao nam je Subotić. Kako doznajemo iz koprivničke Opće bolnice, Željkovo je stanje i dalje kritično.

Nalazi se na Odjelu intenzivne skrbi s teškim ozljedama mozga i prsnog koša. Priključen je na respirator. I dalje mu život visi o koncu te je bez svijesti, rekli su nam u bolnici. Susjedi kažu da je Željko bio djelatna vojna osoba, a tijekom vojne karijere prošao je nekoliko mirovnih misija. Tvrde da je bio dva puta u Afganistanu. Sanela nije zaposlena. Na Željka i djecu naletjela je Iva Valenko (21) iz Karlovca Ludbreškog.

- Ne znam imam li prava kriviti tu mladu ženu - rekla nam je u srijedu Sanela. Prvi Sanelin susjed, koji je odmah istrčao na cestu nakon nesreće, ispričao nam je da je mlada vozačica bila u potpunom šoku.

- Bio sam u kuhinji te čuo jak udarac i plač. Istrčao sam, prošao autobusno stajalište i nakon tri metra vidio djevojku kako u naručju drži djevojčicu koja je strašno plakala. I ta ženskica je jako plakala. Pitao sam je li to njezino dijete i što se dogodilo. Kroz plač mi je samo prozborila da je došlo do prometne nesreće - ispričao nam je očevidac Stjepan Pavlović (82). Iako se bol obitelji Prispilović i njihovih najdražih ne može mjeriti, i u obitelji Ivane Valenko vlada neopisiva tuga. Pokušali smo razgovarati s mladom vozačicom, koja je i sama majka 6-mjesečnog djeteta, ali su nam ukućani rekli kako je sva shrvana od boli i pod terapijom te nije spremna na razgovor. Za nju u rodnom mjestu gdje živi u obitelji budućeg supruga imaju samo riječi pohvale.     

Susjedi s kojima smo pričali kažu da je I. V. navodno imala teško djetinjstvo.

- Ona i dvije starije sestre su odrasle s majkom i ocem, koji je navodno bio sklon alkoholu, zbog čega su napustile oca i odselile se u podstanarsku kuću u susjednom naselju Struga - rekao nam je susjed.

Otišli smo u Strugu gdje nas je majka mlade vozačice dočekala suznih očiju.

- To je tragedija od koje će se teško oporaviti moja najmlađa kći, koja se trebala u subotu vjenčati - rekla nam je potresena mama u Strugi.

I. V. je nakon ispitivanja u policiji puštena kući. Susjedi Prispilovićevih kažu da se mlada žene nije nikako mogla smiriti nakon nesreće.

- Od okupljenih mještana saznao sam da je vozačica izgubila nadzor nad vozilom. Kad sam izašao na cestu, ubrzo su se zaustavila još dva automobila. Iz njih su izašli nekakvi ljudi u košuljama i uzeli dijete vozačici iz ruku. Djevojčica je prestala plakati, a brzo je došla Hitna pomoć. Curici je čelo bilo jako crveno, ali bila je živa. Pogledao sam okolo te vidio Željka kako leži potrbuške i teško diše, a kraj njega stoji Mihael i drži novčanik. Dječak je bio uplakan, nije se micao od tate i kad sam ga pitao kuda su krenuli, odgovorio mi je kako su se uputili u Koprivnicu da majci koja se liječi od raka produlje dopunsko osiguranje. Rekao mi je da je ključ od kuće kod tate, a u tom trenutku došla su još jedna kola Hitne pomoći, stavili su Željka unutra i odvezli ga do bolnice - rekao nam je utorak nakon nesreće prvi susjed.

Kako neslužbeno doznajemo, policija je otvorila kriminalističko istraživanje kako bi točno ustanovila sve okolnosti ove velike tragedije u Cvetkovcu. Mještani su još šokirani zbog ove velike obiteljske tragedije. Kažu da su Prispilovići krasna, časna i skromna obitelj te da ne mogu vjerovati da im se dogodila ovakva tragedija.

- Oni su divni ljudi. Svi smo šokirani. Ne možemo vjerovati da se ovo dogodilo. To je strašno - rekli su nam susjedi Sanele i Željka.     

Idi na 24sata

Komentari 59

  • tutek 18.10.2016.

    Daj nemojte više, pustite jadne ljude na miru.

  • dass123 14.10.2016.

    hebo te zivot :(

  • Dražen122 14.10.2016.

    I sad vi meni recite da Bog postoji

Komentiraj...
Vidi sve komentare