Obavijesti

News

Komentari 59

'Kad se moja mala seka vrati, opet ćemo se skupa igrati...'

'Kad se moja mala seka vrati, opet ćemo se skupa igrati...'
4

Teško bolesna Sanela Prispilović izašla je iz bolnice jer mora pokopati kćer (2). Suprug Željko nosio je curicu u naručju kad je na njih naletio automobil. Željko se bori za život

VIDEO

Tuga i bolni jecaj odzvanjali su u četvrtak s mjesnog groblja u Cvetkovcu gdje je pokopana Emanuela Prispilović (2) koja je stradala u prometnoj nesreći u utorak.

Njezin otac Željko koji je kćer u trenutku sudara nosio u rukama leži bez svijesti u Općoj bolnici u Koprivnici. 

Uz lijes djevojčice stajali su majka i članovi najuže obitelji, osim brata (6) koji čeka da se sestra vrati iz bolnice kako bi se kao i svakog dana do kobnog utorka igrali. Na sprovodu je bila i obitelj vozačice (21) koja je kobnog jutra pokosila oca i kćer.

'Sin tješi mene, a ja tješim njega'

Moram misliti na sina i muža. Sin tješi mene, ja tješim njega. Rekao mi je da čeka da se seka vrati jer se želi s njom igrati.

Ispričala nam je to shrvana Sanela Prispilović (37) iz Cvetkovca kraj Koprivnice. Sanela ima rak. U utorak je prekinula liječenje u zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica jer mora organizirati pogreb svoje djevojčice. Tog kobnog dana suprug Željko (40) izašao je iz kuće s curicom Emanuelom (2) i sinom Mihaelom. Krenuli su u Koprivnicu uplatiti dodatno osiguranje za Sanelu. Na njih je naletio automobil koji je vozila mlada vozačica. Emanuela je poginula. Željko se u bolnici bori za život. Mihael je preživio nesreću.

- U srijedu sam išla u bolnicu u Koprivnicu preuzeti tijelo moje Emanuele. Kad smo bili tamo, Mihael je htio vidjeti seku - ispričala nam je kroz suze neutješna Sanela. Njezin otac Petar Subotić, čim je čuo za tragediju, došao je u Cevtkovac. Subotić živi u Malom Lošinju. - Sanela se prije deset godina udala za Željka. Tad se odselila u Varaždin. Tamo su nekoliko mjeseci bili podstanari, a onda su kupili kuću u Cvetkovcu - rekao nam Petar Subotić dok je gledao u sliku pokojne unuke, a suze su mu se slijevale niz obraz.

Prema njegovim riječima, roditelji Sanelina muža Željka su mrtvi i on nema bliže rodbine.

- Danas ćemo pokopati našeg malog anđela. Sanela se nakon toga ponovno vraća u bolnicu, a unuk Mihael ide sa mnom u Mali Lošinj jer ovdje nemamo nikoga od bliže rodbine. Sad se svi molimo da Željko preživi - ispričao nam je Subotić. Kako doznajemo iz koprivničke Opće bolnice, Željkovo je stanje i dalje kritično.

Nalazi se na Odjelu intenzivne skrbi s teškim ozljedama mozga i prsnog koša. Priključen je na respirator. I dalje mu život visi o koncu te je bez svijesti, rekli su nam u bolnici. Susjedi kažu da je Željko bio djelatna vojna osoba, a tijekom vojne karijere prošao je nekoliko mirovnih misija. Tvrde da je bio dva puta u Afganistanu. Sanela nije zaposlena. Na Željka i djecu naletjela je Iva Valenko (21) iz Karlovca Ludbreškog.

- Ne znam imam li prava kriviti tu mladu ženu - rekla nam je u srijedu Sanela. Prvi Sanelin susjed, koji je odmah istrčao na cestu nakon nesreće, ispričao nam je da je mlada vozačica bila u potpunom šoku.

- Bio sam u kuhinji te čuo jak udarac i plač. Istrčao sam, prošao autobusno stajalište i nakon tri metra vidio djevojku kako u naručju drži djevojčicu koja je strašno plakala. I ta ženskica je jako plakala. Pitao sam je li to njezino dijete i što se dogodilo. Kroz plač mi je samo prozborila da je došlo do prometne nesreće - ispričao nam je očevidac Stjepan Pavlović (82). Iako se bol obitelji Prispilović i njihovih najdražih ne može mjeriti, i u obitelji Ivane Valenko vlada neopisiva tuga. Pokušali smo razgovarati s mladom vozačicom, koja je i sama majka 6-mjesečnog djeteta, ali su nam ukućani rekli kako je sva shrvana od boli i pod terapijom te nije spremna na razgovor. Za nju u rodnom mjestu gdje živi u obitelji budućeg supruga imaju samo riječi pohvale.     

Detalji tragedije u Koprivnici: Ema (2) poginula tati u naručj...

[VIDEO VIJESTI] Detalji tragedije u Koprivnici: Ema (2) poginula tati u naručju, a sin (6) čudom je preživio

Posted by 24sata on Tuesday, October 11, 2016

Susjedi s kojima smo pričali kažu da je I. V. navodno imala teško djetinjstvo.

- Ona i dvije starije sestre su odrasle s majkom i ocem, koji je navodno bio sklon alkoholu, zbog čega su napustile oca i odselile se u podstanarsku kuću u susjednom naselju Struga - rekao nam je susjed.

Otišli smo u Strugu gdje nas je majka mlade vozačice dočekala suznih očiju.

- To je tragedija od koje će se teško oporaviti moja najmlađa kći, koja se trebala u subotu vjenčati - rekla nam je potresena mama u Strugi.

I. V. je nakon ispitivanja u policiji puštena kući. Susjedi Prispilovićevih kažu da se mlada žene nije nikako mogla smiriti nakon nesreće.

- Od okupljenih mještana saznao sam da je vozačica izgubila nadzor nad vozilom. Kad sam izašao na cestu, ubrzo su se zaustavila još dva automobila. Iz njih su izašli nekakvi ljudi u košuljama i uzeli dijete vozačici iz ruku. Djevojčica je prestala plakati, a brzo je došla Hitna pomoć. Curici je čelo bilo jako crveno, ali bila je živa. Pogledao sam okolo te vidio Željka kako leži potrbuške i teško diše, a kraj njega stoji Mihael i drži novčanik. Dječak je bio uplakan, nije se micao od tate i kad sam ga pitao kuda su krenuli, odgovorio mi je kako su se uputili u Koprivnicu da majci koja se liječi od raka produlje dopunsko osiguranje. Rekao mi je da je ključ od kuće kod tate, a u tom trenutku došla su još jedna kola Hitne pomoći, stavili su Željka unutra i odvezli ga do bolnice - rekao nam je utorak nakon nesreće prvi susjed.

Kako neslužbeno doznajemo, policija je otvorila kriminalističko istraživanje kako bi točno ustanovila sve okolnosti ove velike tragedije u Cvetkovcu. Mještani su još šokirani zbog ove velike obiteljske tragedije. Kažu da su Prispilovići krasna, časna i skromna obitelj te da ne mogu vjerovati da im se dogodila ovakva tragedija.

- Oni su divni ljudi. Svi smo šokirani. Ne možemo vjerovati da se ovo dogodilo. To je strašno - rekli su nam susjedi Sanele i Željka.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije