To je to što me zanima!

'Kad smo došli, sve je gorjelo. Svako malo se čula detonacija'

Još se ne zna što je uzrok požara kakvog Rijeka ne pamti. Uništeno je pet velikih hala tvrtke Elgrad, dok su dvije, prvu i posljednju u nizu, vatrogasci ipak uspjeli spasiti
Vidi originalni članak

Vatrogasci su i u subotu gasili i raščišćavali zgarište velikog požara što je u petak navečer zahvatio sedam velikih hala na Škurinjama, prvenstveno pogone tvrtke Elgrad, tvrtke koja se bavi »konfekcioniranjem i prodajom pločastih materijala na osnovi iverice«. Štetu tek treba točno procijeniti, no ona će zasigurno biti ogromna, vjerojatno nekoliko milijuna kuna. 

OGROMNA ŠTETA Pogledajte to zgarište u Rijeci: Još se dimi iz krova skladišta

Kako javlja Novi list, uništeno je pet hala, dok su dvije, prvu i posljednju u nizu, vatrogasci ipak uspjeli spasiti. Požar je zaprijetio objektima u cijeloj poslovnoj zoni, ali su jake vatrogasne snage spriječile širenje požara izvan kompleksa od sedam hala u nizu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Rijeke dojava o požaru stigla je u 21 sat i 18 minuta, a prve vatrogasne ekipe koje su vrlo brzo stigle na mjesto događaja dočekala je situacija da je pet od sedam hala bilo u potpunom plamenu, sve osim prve i posljednje u nizu. 

– Prioritet nam je u početku bio da obranimo te dvije hale. To smo i uspjeli, a onda smo se koncentrirali na gašenje ostalih prostora otpočetka uvelike zahvaćenih plamenom. Razvila se vrlo visoka temperatura i intenzitet požara – kazao je za Novi list Boris Kauzlarić, voditelj vatrogasne smjene u JVP Rijeka.

'BILO JE STRAŠNO' Rijeka ne pamti ovakav požar: Gorio Elgrad, čule se eksplozije

Dodaje da se požar vrlo brzo proširio i razbuktao, zbog drvene građe što se nalazila u prostorima zahvaćenim vatrom. Navodi da su se tijekom požara konstatno događale eksplozije plinskih boca koje su bile u halama. To je predstavljalo opasnost za gasitelje, jer bi svako malo vremena odjeknula detonacija. 

Naporima vatrogasnih snaga brzo je spriječeno širenje požara, da vatra ne zahvati, primjerice, zgradu trgovačkog centra Konzum s južne strane, ili da se snažnije proširi na prvu halu na sjeveru, te zaprijeti Pet centru. No, lokalizacija požara na halama u središnjem dijelu, s kojih su se u kritičnim trenucima uzdizali veliki plameni jezici visoki i više metara, potrajala je duže vrijeme.

Požar je lokaliziran pola sata nakon ponoći, oprilike tri sata nakon što su ga vatrogasci počeli gasiti, a i nastavilo i dalje tijekom subotnjeg dana.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

– Specifičnost ovog požara jest prisutnost gorivog materijala u velikim količinama – govori Kauzlarić za Novi list. Srećom, vjetar je bo slab i puhao je u dobrom smjeru. Na gašenju i dogašivanju angažirano je bilo više desetaka vatrogasaca. 

Još se ne zna što je uzrok požara kakvog Rijeka ne pamti.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU:

Idi na 24sata

Komentari 8

  • gungula1983 18.02.2018.

    mogla bi tebi doc devedesetpeta

  • svimajednako 18.02.2018.

    Riječani kuhinje če malo kasnit

Komentiraj...
Vidi sve komentare