To je to što me zanima!

Kad su izašli iz bolnice svi su plakali: Beba rođena bez očiju

Richie iz Arizone ima anoftalmiju, rijedak poremećaj s kojim su se liječnici koji su ga porodili susreli prvi put. Najprije su mislili da je dječaku oteklo lice na porodu
Vidi originalni članak

Richie iz Arizone rođen je bez očiju. Njegova majka Kelly Lopez imala je normalnu trudnoću. Kada je dječak rođen prije tri mjeseca, liječnici su mislili da mu je lice oteklo te da zato ne može otvoriti oči. No pretrage koje su napravljene kada je bio star 13 dana, su pokazale da Richie nema oči, javlja KTLA5. Riječ je o vrlo rijetkom poremećaju koji se naziva anoftalmija. Liječnici u Banner Desert Medical Centeru u Arizoni su se s tim prvi put susreli. 

Jednoga bi dana ipak mogao dobiti oči?

- Kada smo odlazili iz bolnice, svi su plakali s nama. Ipak, suprug i ja i dalje imamo nadu. Znam da stručnjaci sada rade sve da bi pomogli našem sinu no nadam se da će ga zbog napretka medicine jednog dana moći izliječiti. Nadam se da će mu jednog dana moći transplantirati oči - kaže Kelly i dodaje da njezin sin ima očni živac. Zasad sinu pomažu posebnim igračkama i posebnim programom kako bi se razvijao što normalnije. 

Stavili su mu proteze u očne šupljine

Dječak je imao operaciju i liječnici su mu stavili proteze u očne šupljine kako bi one mogle kasnije držati očnu protezu. No proteze su mu ispale dok je dječak ručicama trljao oči. Majka je jednu protezu uspjela vratiti natrag. 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • stork 29.01.2015.

    Kako ste mi dobri sa ovim komentarima "nadam se da će sve dobro završiti", "nadam se da će sve biti ok"... Beba NEMA OČI. To ne može "dobro završiti", pa nije kao da je uganuo nogu pa samo malo treba mirovati, ne postoji rješenje medicine za ovo... Ova priča nema sretan završetak

  • tulipan-ka 29.01.2015.

    Preslatka bebica,nije sve crno, takvi ljudi se obično rode nadareni za nešto...

  • Gena Vava 29.01.2015.

    Tužno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare