To je to što me zanima!

'Kad sve zbrojimo, korona nas je koštala 21 milijardu kuna'

Dosad je za očuvanje radnih mjesta isplaćeno 6,3 milijardi kuna, treba tome pridodati dodatne troškove koje smo imali za zdravstveni sustav koje početno nismo planirali, a i neke druge izdatke, kaže Marić
Vidi originalni članak

Vlada produljuje gospodarske mjere zbog gospodarske krize izazvane epidemijom koronavirusa, ali i najavljuje reforme bez kojih se više ne može.

"​Dosad je za očuvanje radnih mjesta isplaćeno 6,3 milijardi kuna, treba tome pridodati dodatne troškove koje smo imali za zdravstveni sustav koje početno nismo planirali, a i neke druge izdatke. Sve skupa kad zbrojimo to je negdje oko 11,2 milijarde kuna do sada. To je sve već podmireno iz državnog proračuna", rekao je Marić za RTL.

REKORDAN PAD BDP-A Marić: Situacija je gora nego u ratu, očekujemo i daljnji pad...

U problemu je i prihodovna strana proračuna. Pada osnovna potrošnja, utržak PDV-a se smanjio.

"Zbog gospodarske neaktivnosti imate pad prihoda, a u isto vrijeme imali smo i mjere, prvo odgode, onda otpisa. Zatraženo je negdje 5,3 milijarde ukupno, do sada otpisano negdje 2,5 milijarde kuna. To sve skupa kad zbrojite i dodate ovaj pad poreznih prihoda uslijed korone, mi smo došli do razine od gotovo 21 milijardu kuna kad bismo podvukli crtu i rekli koliko nas korona do sada košta", kazao je Marić.

Idi na 24sata

Komentari 81

  • 04.09.2020.

    Koliko je tvom prijatelju kojeg si jahao na utakmici ta ista donijela novaca,može ta informacija? Naj ljepše je poslovati s državom u unaprijed dogovorenim transferima,pa uzmeš lovu na prodaji,a tek na održavanju gdje bubaš cijene x 5 od realnih i sve prolazi,država plaća,a ovce se šišaju i to je to.Ministre moj ,pametan si ti i premazan,al nismo niti mi baš svi bedaki,kakvim nas smatrate.

  • 04.09.2020.

    Korona nas koštala 21 milijardu??? I iz dana u dan bilježimo rekorde u broju oboljelih. Ako je ovaj obrazac ponašanja rezultat političke odluke, kako se hvali vlast, zašto nisi uveli bolje mjere, veći nadzor, više testiranja,....Ovo sada je konfuzno stanje....

  • XTrude 04.09.2020.

    i neke druge izdatke, kaže Marić....Vlada na natjecaju od 20 milijuna kuna Crkvi dala 18, školama i vrticima ni milijun....Interesantno je da osoba koja nje završila neki bogoslovni fax, sa nekakvim ekonomskim znanjem, kao pomocnica zadužena za ocjenjivanje i dodjelu novca projektima - i dalje radi taj posao. Mada je bilo jasno vec prošle godine kad je napravila isto, da nije u interesu države Hrvatske da je drži tako pristranu, na tom radnom mjestu. Ali se ministar valja boji maknuti je ili i on radi za Vatikan umjesto za Hrvatsku i njene gradane.

Komentiraj...
Vidi sve komentare