To je to što me zanima!

Kajin: Ivu Sanadera treba usidriti kod Golog otoka

Premijerka Jadranka Kosor je pred zastupnicima rekla da je Hrvatska u složenoj situaciji, ali ona nije kritična. Oporba tvrdi da je novi porez harač
Vidi originalni članak
Vladin prijedlog rebalansa proračuna kao i uvođenje krizog poreza te povećanja PDV-a oporba je žestoko kritizirala. Traže prijevremene izbore.Ovo je rebalans očaja i neperspektive, kojim se svima stavlja omča oko vrata, nabrajala je oporba. Krizni porez nazivaju haračem. IDS-ov Damir Kajin smatra da bi za gospodarski krah u zemlje morao odgovarati bivši premijer Sanader koji ju je do toga i doveo.
- Malo vitra trebalo bi identificirati, locirati i usidriti tamo negdje u visini Golog otoka - izjavio je Kajin.
SDP-ov Mari
n Jurjević rekao je da je ovo daltonistički, a ne socijalni rebalans koji bi trebao zaštiti najugroženije.
- Svi vide crveno svjetlo, jedino vi vidite zeleno. Vozite prema provaliji, samo što se nažalost u kompoziciji nalazi cijelo društvo - rekao je Jurjević premijerki Kosor. S obzirom da je Vlada mijenjala stopu poreza od osam, pet, tri posto, da bi se zaustavila na međustopi SDP-ovci kažu da su time dokazali da su izgubili kompas. Ističu da Vlada haračem planira uprihodovati 1,25 milijardi kuna što je  manje od onog koliko se plaćaju intelektualne usluge. Tvrde da Vlada radi po logici 'uzmi siromašnima da bi dao svojima'. Čelnik SDP-a Zoran Milanović smatra da se Vlada ne bi smjela više zadužiti ni eura, jer taj novac tada nije u sigurnim rukama. Naime, on nema povjerenja da će ekipa iz Banskih dvora odgovorno i racionalno trošiti novac za koji se zadužila. SDP nije ni za ulicu ni za MMF, iako bi on u ovoj situaciji bio bolje rješenje nego Vlada, kaže Milanović. HNS-ova Vesna Pusić izjavila je da se Vlada ponaša kao neka vrsta obrnutog Robin Hooda, a zastupnike i ministre pozvala da joj objasne kako se živi od 3500 kuna.  
SDSS-ov Milorad Pupovac je rekao da se nalazimo na brodu koji je pretrpan, teret nije dobro raspoređen, a motori slabo rade. Od koalicijskog partnera HDZ-a je zatražio da do petka razmotre njihove zahtjeve i uvedu poreze na imovinu i dividendu.
Na oporbene kritike reagirao je ministar Ivan Šuker. Tvrdi da je Hrvatska na nogama, te odbacio teze da se uvodi harač. Prozivao je bivšu Vladu da je zemlju bacila na koljena, da je uvodila naknade za izgradnju cesta, a niisu se kaže isplaćivale ni božićnice.
- Možda bi neki Hrvatsku željeli vidjeti na koljenima, ali ne bute gledali taj film - rekao je ministar financija.
SDP-ova Ingrid Antičević Marinović izjavila je da je tzv. krizni porez zapravo pljačka vlastitog naroda.
- I sljepcima je vidljivo da smo pred bankrotom - rekla je SDP-ovka.
- HDZ-ova Vlada nije spremna prihvatiti vlastitu krivnju za gospodarsku krizu - enorman uvoz, veliku zaduženost i porast nezaposlenosti s 12 na 14 posto, ustvrdila je tijekom večeri Dragica Zgrebec (SDP) u pojedinačnoj raspravi o rebalansu pitajući se hoće li do kraja godine takva politika donijeti išta dobra. Iz oporbe spočitavaju da premijerka i članovi Vlade, osim ministra financija, nisu bili nazočni raspravi o rebalansu po stranačkh klubovima niti pojedinačnoj raspravi zastupnika koju su prekinuli oko 23.40 sati, a nastavit će je u utorak.

KOSOR: VLADA SVE DRŽI POD KONTROLOM
Premijerka Jadranka Kosor pred zastupnicima u Saboru branila je prijedlog rebalansa proračun. Iako većina ljudi u Hrvatskoj strahuje od budućnosti Kosor kaže da razloga za strah nema. Dodala je da će Vlada učiniti sve da nam sutra bude bolje, te izjavila da su duboki i teški rezovi temelj za budućnost.
- Hrvatska je u složenoj situaciji, ali ona nije kritična. Vlada sve drži pod kontrolom i sigurni smo da možemo stvoriti zdrave pretpostavke za rebalans 2010. - izjavila je.
Idi na 24sata

Komentari 78

  • riltek 28.07.2009.

    haha, da ... a ovaj Šuker izgleda ko \"Mister Jozo\" iz blufonaca

  • riltek 28.07.2009.

    haha, da ... a ovaj Šuker izgleda ko \"Mister Jozo\" iz blufonaca

  • malenozlo 28.07.2009.

    Jadranka nek bude bova. Ma treba vas sve usidiriti tamo, nitko se nije bunio kada ste dobivali službene automobile i vozače, kada se gradila garaža, kada ste dobili apsurdne dnevnice, kada se pilo i krkalo na naš račun za 10 kn, kada ste dobili službene mobitele.

Komentiraj...
Vidi sve komentare