To je to što me zanima!

Kajin: "Narodu će svanuti tek kad se HDZ-u smrači"

Kajin je pozvao da se objavi sporazum Pahora i premijerke Kosor, prema kojem predmet arbitraže navodno nije samo morska već i kopnena granica
Vidi originalni članak

U raspravi o izvješću o radu Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s Europskom unijom IDS-ovac Damir Kajin dotaknuo se arbitražnog sporazuma sa Slovenijom o kojem javnost ništa ne zna. Strahuje da će cijena 'sklada' premijerke Kosor i Boruta Pahora biti gubitak teritorija. Pozvao je da se objavi sporazum, prema kojem predmet arbitraže navodno nije samo morska nego i kopnena granica. Na opasku HDZ-ovaca Maria Zubovića da je pun pesimizma odnosno da mu je sve crno, Kajin je uzvratio: 'Meni je možda sve crno, ali za to crnilo nije zaslužan Damir Kajin već sudrugovi gospodina Zubovića, koji su nas ostavili u živom blatu, a oni lutaju svijetom trošeći ono što su ovdje zaradili'. Pobrojao je potom sve afere HDZ-ove vlasti od MORH-ovih kamiona, Podravke do brodogradnje ističući da je to 'živi mrak'.
- Vi zapravo potvrđujete teze da vidite sve mračno, crno - dometnuo mu je predsjedavajući Vladimir Šeks. Kajin ističe da izlaz iz ove situacije vidi u modelu da se prvo nekome u zemlji morati smračiti da bi narodu nakon toga moglo svanuti.
- Tako je, da...Ima jedna poslovica 'dok jednom ne omrkne drugom ne svane ili obrnuto' - rekao je Šeks. SDP se ni riječju nije dotaknuo arbitražnog sporazuma sa Slovenijom ikao su ranije u više navrata tražili da ga premijerka objavi. HDSSB-ovac Boro Grubišić ustvrdio je da ga Kosor 'skriva kao zmija noge' Čelnica Nacionalnog odbora Vesna Pusić pozvala je premijerku da bar odbor izvijesti o arbitražnom sporazumu sa Slovenijom.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 28.10.2009.

    Ima Kajin pravo (nije da ga inače volim): tko zna šta u tom sporazumu \'\'vreba iz busije\'\'???

  • TOMO OMIS 28.10.2009.

    smračilo nam se s njima ali bogme s tobom ne da bi bi mrak nego bi nam svanulo novo bratstvo i jedinstvo koje ti uporno zagovaraš sa svojim drugom stevanom s pantovčaka. Nisi ti hrvata vidio kao i tvoja istra koja je u hrvatskoj samo geografsk dok je srcem u yugi naravno ima u tu poštenih hrvata koje ti tamo svjesno mučiš i ignoriraš.

  • plavuša13 28.10.2009.

    Jest da se nama u Istri odavno smračilo od Kajina al mora se priznat da je ovaj put istinu rekao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare