To je to što me zanima!

Kakaduica odletjela na drvo u Zagrebu, došli i vatrogasci: 'Roza, ajde siđi, vrati se...'

Vatrogasci su skočili u pomoć skidanja ptice koja je odlučila pobjeći vlasnici. Vjerojatno joj je bilo dosta silnog vježbanja leta, pa se odlučila odmoriti u krošnji bora...
Vidi originalni članak

Ružičasta kakaduica Roza je jučer navečer na Vrbanima odletjela od vlasnice te sjela na jedno drvo i odbijala sići s njega. 

Vlasnica ju je tokom šetnje držala na povodcu, a sa Rozom je već nekoliko puta uvježbavala slobodne letove. Dopustila joj je da raširi krila, no Roza se ovaj put smjestila u krošnji jednog bora i tamo udomaćila. 

Ravnatelj Zoološkog vrta Grada Zagreba, Damir Skok, je objavio na svom Facebook profilu akciju u koju su bili pozvani skupa s vatrogascima kako bi Rozu vratili svojoj vlasnici. 

POGLEDAJTE VIDEO: Akcija povratka kakaduice Roze

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon nekog vremena neuspješnog dozivanja i mamljenja Roze da siđe s bora, odlučili su drugim pristupom dok je ona sve vrijeme samo sjedila i gledala u vlasnicu i susjede. 

- Na kraju nas je vlasnica Roze nazvala, a mi smo u pomoć pozvali vatrogasce Vatrogasne postrojbe Zagreb. Hvala im na dolasku i pomoći oko spuštanja Roze - napisao je Skok u svojoj objavi. 

Akcija povratka kući je sretno završila i Roza je ponovno sigurno na ramenu svoje vlasnice. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • čimbenik 25.03.2022.

    Koliko to košta? Minimalno 1000 kuna! Pa dobro neka Katarina ima o čemu pisati ali nepotpuno!

  • 25.03.2022.

    lijepo ako je platila račun za svoju papigu , jer u suprotnom se ja osjećam izigran

  • sljastrava 25.03.2022.

    Dobro naplatiti

Komentiraj...
Vidi sve komentare