To je to što me zanima!

'Kako ćemo biti zemlja znanja ako štedimo na obrazovanju?'

Nacionalno vijeće učenika neugodno je iznenađeno sjednicom Vlade na kojoj je iznesen proračun, a u jednom dijelu i plan da se subvencije za prijevoz učenika smanje sa 75% na 50%
Vidi originalni članak

Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske neugodno je iznenađeno jučerašnjom sjednicom Vlade Republike Hrvatske na kojoj je iznesen proračun, a u jednom dijelu i plan da se subvencije za prijevoz učenika smanje sa 75% na 50%, priopćilo je Nacionalno vijeće učenika. 

- S obzirom da živimo u zemlji u kojoj se ističe da učenici imaju pravo na besplatno obrazovanje, zadnjih godina Nacionalno vijeće učenika sve se češće mora boriti da se to pravo i ostvari. Iako je NVURH dio resornog ministarstva, ne možemo se složiti s odlukom da se ta ista prava smanjuju ili ukidaju. Stoga, ustrajat ćemo i kroz razgovor s ministrom da subvencije kao takve ostanu jer je to naša dužnost kao najvećeg predstavničkog tijela učenika u Republici Hrvatskoj u koje smo izabrani da bismo zastupali prava učenika - priopćilo je Nacionalno vijeće učenika.

Isto tako, dodaju, smatraju da će to zasigurno osjetiti i roditelji, s obzirom na male plaće, ukoliko tu razliku ponovno ne nadoknadi lokalna samouprava. Apeliraju na vladajuće da još jednom razmisle o tom potezu i da uzmu u obzir sve moguće negativne posljedice koje bi mogle nastupiti provođenjem takve odluke.

- Republika Hrvatska je država koja teži boljoj budućnosti, država koja teži višim standardima, država koja želi rasti. Kako ćemo postati zemlja znanja ako ne ulažemo u obrazovanje, ako štedimo na onome u što moramo ulagati? - pitaju se u Nacionalnom vijeću učenika.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • bajica1009 11.03.2016.

    Nemam đaka ali zar treba proći još 25 godina da se nešto promjeni umjesto da uz svaku školu imamo vrtić i da nam dijec unuci idu u školu bez torbi i ranaca mi dajemo nekim udrugama koje se bave USTAŠAMA i PARTIZANIMA i što je tko umjesto da nam djeca budu rasterečena i bez briga u tom najboljem dobu života jednog čovjeka. Samo netko tko je bio recimo u Kanadi ne bi smio napraviti takovu glupost jer to i jest glupost ove vlade i premijera.

  • Ja Zmaj 11.03.2016.

    Meni stvarno nije jsno čemu se sada čudite... Stranke same sebi povećavaju iznos koji dobijaju iz proračuna,a sa druge strane smanjuju za djecu i i obrazovanje... Jesu li se možda i jedna stranka odrekla novca iz proračuna? Pa dajte narode više progledajte.

  • sorry_sorry 11.03.2016.

    sa vlašću hdz crkva opet ima privilegiju, umjesto djeci daje crkvi koja je ionako puna love od "ovčica"-vjernika, očekivala sam puno više od silnih obećanja, kako izgleda, opet je sve po starom. Svaki dan gledamo i slušamo, kako se bore za što bolja "radna" mjesta, to će tako trajati do kraja mandata....sramota...sram me, gdje živim....

Komentiraj...
Vidi sve komentare