To je to što me zanima!

Kako je Boris Đurđević stvorio Coloniju: 'Krpali smo za hranu'

Jedva preživljavali na putu do vrha: 'Kameni i ja smo se u Zagreb doselili 1998. s nekoliko stotina eura u džepu. Dovoljno za hranu i neki odvratni stan sa žoharima'
Vidi originalni članak

Jedan od naših najuspješniji skladatelja Boris Đurđević (40), autor brojnih uspješnica i osnivač grupe Colonia trenutačno uživa u privatnoj i poslovnoj harmoniji. Iako su im na početku karijere predviđali kratki vijek trajanja, nezaustavljivo godinama rade i u vrhu su hrvatske glazbene scene. Boris je ispričao kako je bilo na njihovu trnovitu i tešku putu do uspjeha te o svojim privatnim željama i ambicijama.

Express: O čemu ste maštali kao dječak?


Bio sam na dobrom putu da postanem profesionalni stolnotenisač. Kao klinac sam bio prvak grada, općine, igrao sam čak i za pionirsku reprezentaciju. Položio sam i za suca, bio sudac na raznim turnirima. S vremenom kako sam ušao u tinejdžerske dane, počeo sam gubiti interes. Preko prijatelja koji je trenirao stolni tenis kao i ja, počeo sam otkrivati glazbu. Moji roditelji na vikendici još čuvaju ormar pun trofeja i medalja.

Express: Kako biste opisali trenutak otkrivanja glazbe?


Dakle taj prijatelj me jedan dan pozvao k sebi na druženje nakon treninga. Kad sam ušao u njegovu sobu oblijepljenu posterima sa Cyndi Lauper, Duran Duran, Kaja Goo Goo, Whama i kad mi je pustio pjesme, tu je krenulo sve. Počeo sam kupovati tadašnje časopise, postere lijepiti po zidu. Snimanje pjesama s radija mi je bila najveća preokupacija i ljubav. Potkraj ‘80-ih počeo sam s društvom skladati i programirati na prvim kompjuterima kao što su Atari, Amiga. Čak smo uspjeli nagovoriti roditelje da nam kupe dva sintića.

Cijeli intervju pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 31

  • john80 30.01.2014.

    Da se kojim slučajem rodio u Zagrebu, vjerojatno gornji komentatori ne bi tako kritički zborili.. Uostalom, mi kao nacija smo skloni za svoje greške uvijek tražiti krivca izvana... Uostalom, još uvijek smo zemlja prepuna homofobije, ali i zavisti. Čovjek je uspio. Pa šta?? To što je bio nervozan na parkiralištu zbog neke histerične gospođe, ne znači da je loša osoba.. Inače, mi iz Slavonije smo takvi..

  • ojdimidojdimi 30.01.2014.

    lik je antipatičan totalno.....................

  • Brodjanin001 30.01.2014.

    Colonija i nije nekaka grupa više mi liće na komedijaše nego glazbenike

Komentiraj...
Vidi sve komentare