To je to što me zanima!

Kako je Registar branitelja uspio doći na internet?

Anonimci su u Kanzasu u SAD-u su za 6 dolara od tvrtke Invisihosting kupili 5 gigabajta praznog internetskog prostora i na njemu objavili Registar
Vidi originalni članak
1. NEPOZNATI LIPOVI UKRALI POPIS BRANITELJA
Jedna ili više osoba možda je hakirala računala Ministarstva obrane ili je popis branitelja presnimila na USB ili CD.
2. U SAD-U KUPUJU INTERNETSKI PROSTOR
Anonimci su odlučili izvan Hrvatske kupiti prazan internetski prostor. U Kanzasu u SAD-u su za šest dolara od tvrtke Invisihosting kupili 5 gigabajta praznog internetskog prostora.
3. REGISTRIRAJU STRANICU I OBJAVLJUJU POPIS
Autori su u zakupljeni internetski prostor ubacili bazu podataka branitelja. Kreirali su posebnu tražilicu u koju upišemo ime i prezime osobe, tj. hrvatskog branitelja čije podatke tražimo.
4. AUTORI JAVILI MEDIJIMA O OBJAVI REGISTRA
Anonimni autori javljaju medijima o objavi Registra branitelja. Navode razloge svog postupka, žele skinuti teret s Vlade. Navala na domenu da se otkrije tko su branitelji.
5. VELIKA POMUTNJA U ZEMLJI, TRAŽE SE AUTORI
Internetska stranica se nakon pola sata srušila. Traže se autori, istraga traje, nitko ništa ne zna, slijede prva uhićenja.

HRVAT (15) HAKIRAO RAČUNALA PENTAGONA

Jedan od najpoznatijih hrvatskih hakera je Vice Mišković iz Zadra. On je kao 15-godišnjak s dvojicom prijatelja upao u vojnu mrežu Pentagona, tj. probio šifre nekoliko računala u zrakoplovnoj bazi Andersen. Problema s hakerima imao je i general Drago Lovrić, vojni izaslanik pri NATO-u, kad mu se tijekom prezentacije logo NATO-a nekoliko puta promijenio u svastiku.

NADMETANJE SRPSKIH I KOSOVSKIH HAKERA
Dva suprotstavljena hakerska klana često se međusobno nadmeću rušeći jedan drugome stranice. Službenu internet-stranicu kosovskog predsjednika Fatmira Sejdiua u ožujku su napali srpski hakeri te na stranicu stavili srpski grb i natpis “Kosovo je Srbija”. Kosovska hakerska grupa u ožujku je napala i stranice srpskog predsjednika Borisa Tadića pišući uvredljive komentare.

PENTAGON, BIJELA KUĆA - RAJ ZA HAKERE

SAD je vječna meta hakerskih napada, osobito vojna baza Pentagon, Bijela kuća, burza te ministarstva. Pentagon je već niz godina meta hakera iz Kine, Rusije i Sjeverne Koreje. Sumnja se da su ruski hakeri u studenome 2008. godine napali računala kojima se koordiniraju vojne operacije u Iraku i Afganistanu, tj. širem području Bliskog istoka.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • digital 07.04.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare