To je to što me zanima!

Kako napreduje novi model u Zagrebu: Zbog otpada je izdana prva kazna i oko 70 upozorenja

Gradonačelnik Tomislav Tomašević poručio je kako se većina građana drži pravila oko odlaganja otpada. Do sada je prodano oko 600 tisuća paketa plavih vrećica
Vidi originalni članak

Prije nekoliko dana Zagreb je počeo provoditi novi model odlaganja otpada, a kako javlja HRT, naplaćena je prva kazna i izrečeno oko 70 upozorenja. 

Kazna od 700 kuna izdana je čovjeku koji je odložio glomazni otpad, a za ostale prijestupe izrečena su samo upozorenja. Gradonačelnik Tomislav Tomašević poručio je kako se građani ipak drže pravila. 

POGLEDAJTE VIDEO: SVE O ZG VREĆICAMA

 

Do sada je prodano oko 600 tisuća paketa plavih vrećica, a sav novac ide izravno Čistoći koja će ga vjerojatno morati uložiti u poboljšanje učinkovitosti obzirom da se po gradu i dalje mogu vidjeti pretrpani kontejneri. 

- I dalje imamo konfuziju među građanima, niz pitanja i niz problema s kojima se građani svakodnevno susreću. Kontejneri su i dalje puni, Čistoća s odvozom kasni - rekao je Maksimilijan Šimrak, GO HDZ. 

USTAVNOST NOVOG PRAVILA Smije li Zagreb naplatiti kazne svim stanarima zbog tuđeg otpada? Evo što kažu stručnjaci

Tomašević je pak poručio kako uskoro dolaze novi kamioni, a otvoren je i natječaj za zapošljavanje novih gradnika. Tvrdi i kako problemi u pozivnom centru nisu nastali zbog manjka radnika već zbog opsega posla koji je znatno povećan zbog brojnih upita vezanih uz prelazak korisnika u gradsku plinaru. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 198

  • ivanunited 05.10.2022.

    Novi model je svinjarija samo takva,u donjoj dubravi niti jedan ponedjeljak ne odvoze miješani komunalni otpad,po novom ni papir nisu pokupili....Uslugu plaćama dva puta a ne izvršava se uopće ili djelomično...Čista pljačka građana....

  • Cipelcug 05.10.2022.

    Ne mogu skontati da im odlaganje otpada zaista čini nerješiv problem. Zagrepčanima ništa ne odgovara. Opozicija ne sudjeluje u konstruktivnom rješavanju problema zbrinjavanja otpada.

  • japanokinezjapano 05.10.2022.

    Ajde da budemo samo malo ozbiljni, lika su izabrali i treba ga pustiti da radi, ako se ne pokaže dobro, izabrat će nekog novog Bandića pa onda neka se slikaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare