To je to što me zanima!

"Kakva ostavka? Ja sam jedini upozoravao na rizike franka"

Udruga Franak koja je organizirala subotnji prosvjed u Zagrebu na kojem se okupilo 20.000 ljudi i dalje inzistira na zahtjevu da guverner HNB-a Boris Vujčić da ostavku
Vidi originalni članak

Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujičić odgovorio je prosvjednicima koji su u subotu marširali Zagrebom i predstavnicima Udruge Franak koji traže njegovu ostavku. Kaže da neće dati ostavku jer je, tvrdi, upravo on 2005. govorio o rizicima švicarskih franaka. 

- Tada, osim mene, nitko nije javno istupio i govorio da je to rizično, a danas, deset godina kasnije, oni koji su tada šutjeli pokušavaju me prozvati kao odgovornog za to - kazao je na 3. susretu guvernera središnjih banaka država regije u Rovinju.

Istaknuo je i kako HNB nije sudionik u ugovorima koji su sklopljeni pa ih ne može ni mijenjati. Dodao je i kako je njihov posao očuvanje financijske stabilnosti zemlje te kako su poručili da bi 'konverzija u domaću valutu, zbog udara na međunarodne pričuve, značila uvod u financijsku nestabilnost zemlje'.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • Caffe-bar Gemini 28.04.2015.

    Vujčić je na funkciji vice guvernera trebao upozoriti guvernera Rohatinskog o rizicima u bankarskom poslovanju, koji mogu učiniti izglednu štetu, pojedincima i društvu u cjelini. Zajedno su trebali prevenirati da do toga ne dođe. Upozorenje nije prevencija, nego signal da se poduzmu efikasne mjere, kako se crni scenarij ne bi dogodio. Sve je to izostalo i zbog toga je HNB kriv. Ako sami ne mogu zbog zakonske regulative, onda su trebali savjetovati Saboru da se u zakonsku regulativu ugrade izmjene koje će spriječiti predvidive neželjene efekte.

  • user_240672 28.04.2015.

    Kakva arogancija i bahatost dok mogu imaju takvog nadređenog pa i oni za svojim vođom.

  • liliana 28.04.2015.

    Pa niste vi tu da upozoravate,nego da nešto učinite.

Komentiraj...
Vidi sve komentare