To je to što me zanima!

Kampanja u Libiji se nastavlja sve dok Gadafi ne ode s vlasti

U članku kojeg su objavili u četiri ugledna lista koalicijski čelnici navode kako će NATO i njegovi koalicijski partneri nastaviti svoje operacije da zaštite civile
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Barack Obama, britanski premijer David Cameron te francuski predsjednik Nicolas Sarkozy najavili su u petak kako će nastaviti kampanju u Libiji sve dok Gadafi ne ode s vlasti. Poručili su kako bi Gadafijev ostanak na vlasti bila izdaja libijskog naroda. U članku kojeg su objavili u četiri ugledna lista navode kako će NATO i njegovi koalicijski partneri nastaviti svoje operacije da zaštite civile. 

Istodobno su pobunjenici objavili kako Gadafijeve snage raketama napadaju libijsku luku Misratu, koja je zbog toga zatvorena, piše Sky. Gadafijeva kći Aisha je izjavila kako bi njen odlazak bio uvreda za libijski narod. Njen govor su emitirali na libijskoj televiziji. U Misratu je uplovio brod koji bi trebao evakuirati useljenike od kojih su mnogi u lošem stanju, no nejasno je kako će se evakuacija obaviti jer je grad pod vatrom Gadafijevih snaga.

- Brod je uplovio. Nismo sigurno možemo li iskrcati dopremljenu pomoć zbog bombardiranja - rekla je glasnogovornica IMO-a Jemini Pandy. Dodala je da su useljenici nalaze u blizini luke i očajnički žele pobjeći, prenosi HTV.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • patrolla 16.04.2011.

    i dalje je ziva ova zivotinja posebna sorta posebno zivotinje,nije lako umreti ovako vrste pedofi...... dovlono je 1 euro jedan metak kosta toliko toliko vredi nista vise

  • willcraft 15.04.2011.

    EU nema pojma o libiji kao niti o domovinskom ratu u hrvatskoj ameri su se namjerno povukli da pokazu evropi da oni sami neznaju rjesavati probleme u svome dvoristu !! Razlog tome je sto su to nacije koje nikad ne ratuju uvijek cekaju(benelux,francuska engleska) jedini koji znau sto treba su njemci ali nece i ja ih opravdavam jer svaka njihova rijec se vaze a oni uporno dokazuju da su ispred svi i glavom i radom!! zasto tako mislim jednostavno zato sto sam dragovoljac domovinskog rata pa znam situaciju kod nas,poznajem povijest i zato sto poznajem libiju i sve sjeverne afričke zemlje i ljude jer sam tamo proveo i radio poslije domovinskog rata gotovo 12 godina !! Ako netko zna zasto je u povijesti najomrzenija zemlja engleska a ne recimo njemacka ili francuska neka mi komentira !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare