To je to što me zanima!

Kampovi IS-a se šire: Militanti su se krili u blizini Ljubljane?

Slovenija: Navodno su se u travnju 2014. 10 km od centra grada sastali salafisti iz Austrije i Slovenije. U kampu su slušali ideološka predavanja i vježbali pucanje
Vidi originalni članak

Austrijski Presse piše da su se 2014. godine ISIL-ovci okupljali u blizini Ljubljane

Prema pisanju lista, više podupiratelja ISIL-a krenuli su 19. travnja 2014. s područja Austrije i zajedno su u auto konvoju otišli prema Ljubljani. Tamo su se, deset kilometara istočno od centra grada, okupili na napuštenom području u šumi koje je inače namijenjeno sportskim događanjima. 

Ekstremisti iz Austrije tada su se pridružili "kolegama" iz Slovenije odnosno udruzi salafista iz Ljubljane koja je dosad u Siriju poslala najmanje tri borca. 

Osim ideoloških predavanja, militanti iz Slovenije nude sudionicima iz drugih zemalja i predavanja o oružju kao i vježbanje pucanja. Dok slovenske vlasti negiraju ovo izvješće, europska policija Europol upozorava da ISIL trenira borce u manjim kampovima na području EU-a i balkanskih zemalja. 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • cimerrr 29.01.2016.

    Svačega se nakupilo u Sloveniji otkad su ušli u EU,a vjerojatno je slično i kod nas.

  • vehabojeb1 28.01.2016.

    Aj dobro bar su se ogradili da kuga ne dodje knama!

  • ajetodoo 28.01.2016.

    Zato ja čujem pucnjavu zapadno od Zagreba, a ja mislim , neka utakmica, pa naši pobijedili..I sinoć se čulo.A to je to !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare