To je to što me zanima!

Kao poticaj: Predložili ukidanje viza za EU građanima Gruzije

Europska unija koristi ukidanje viza za kratkotrajna putovanja u zemlje schengenske zone kao poticaj  da ohrabri reforme u susjednim istočnim zemljama
Vidi originalni članak

Europska komisija predložila je u srijedu da se građanima Gruzije dopusti ulazak bez viza u zemlje Europske unije, s nadom da će to pravo biti ostvareno sljedećih mjeseci.

EU koristi ukidanje viza za kratkotrajna putovanja u zemlje schengenske zone kao poticaj da ohrabri reforme u susjednim istočnim zemljama.

- Današnji prijedlog priznaje napore gruzijskih vlasti da izvedu dalekosežne i teške reforme sa značajnim utjecajem na vladavinu prava i pravosudni sustav - rekao je povjerenik za unutarnje poslove EU-a Dimitris Avramopolus.

- Putovanja bez viza će potaknuti međuljudske kontakte i ojačati poslovne, društvene i kulturne veze između EU-a i Gruzije - dodao je.

Međutim vlade EU-a i Europski parlament moraju potvrditi mjere prije nego što stupe na snagu. One mogu izazvati otpor jer bi neke europske gradove moglo zabrinuti omogućavanje slobodnog pristupa na prostor EU-a.

Unatoč tomu, Avramopulos je optimističan.

- Nadajmo se da će sve biti spremno početkom ljeta - rekao je novinarima u Bruxellesu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • TVRDOGLAVI SVABO 10.03.2016.

    kako zakuha aju samo po rusiji

  • mestar 10.03.2016.

    Ja predlazem da mi ukinimo sporazum s euronaguzinom i okrenemo se borit i radid za Hrvatske interese.

  • No.1 09.03.2016.

    Ha,ha nevjerojatno iz Gruzije će možda sa vizom moći ući u EU a milijun ISIL-ovaca koje su poslali amerikanci su primili bez ikakvih dokumenata na puno duže vrijeme.

Komentiraj...
Vidi sve komentare