To je to što me zanima!

Kaos na jugu Turske: Jedan poginuli, 10 ljudi ostalo zarobljeno u šumskom požaru

Vlasti su evakuirale 18 sela i okruga u Antaliji, a 16 sela je evakuirano u susjednim pokrajinama Adana i Mersin. Televizijske snimke pokazale su spaljene stambene kuće i ljude koji bježe preko polja
Vidi originalni članak

Jedna je osoba poginula, a 10 je zarobljeno u šumskom požaru već drugi dan na jugu Turske, rekao je ministar poljoprivrede Bekir Pakdemirli, dok se nastavlja operacija spašavanja i gašenja vatre. 

Uz visoke temperature i jake vjetrove požar se proširio oko grada Manavgata, 75 kilometara istočno od turističkog odredišta Antalije i susjednih sela.

Pakdemirli je rekao da je 82-godišnji čovjek pronađen mrtav za vrijeme evakuacije okruga Kepezbeleni, 16 kilometara sjeveroistočno od Manavgata, te da je 10 ljudi ostalo zarobljeno požarom na obližnjoj brani Oymapinar.

TOPLINSKI UDAR I U HRVATSKOJ Požari haraju jugom Europe: Ekstremne vrućine zapalile Grčku, Španjolsku i Italiju

Prema njima su upućene ekipe za spašavanje.

Vlasti su evakuirale 18 sela i okruga u Antaliji, a 16 sela je evakuirano u susjednim pokrajinama Adana i Mersin, dodao je.

Televizijske snimke pokazale su spaljene stambene kuće i ljude koji bježe preko polja, dok se vatrogasci uz pomoć helikoptera bore protiv požara.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare