To je to što me zanima!

Kaos u Kairu: Nakon dnevne molitve krenuo "Bijesni marš"

Muslimanska braća su u petak nastavila prosvjede. U Kairu gore crkve i džamije. Objavljen je i uznemirujući video u kojem čovjek nosi ranjenika i pokosi ga metak
Vidi originalni članak

Želimo da svijet sazna da državne mrtvačnice ne žele predati tijela dok obitelji ne kažu da su njihovi počinili samoubojstvo, poručuju Egipćani, a prenosi Al Jazeera.

Prosvjedi su se nastavili i u četvrtak kada je vojska upala u džamiju Iman u kojoj su prosvjednici skupljali tijela mrtvih sugrađana. Građevina je okupirana a ondje dežuraju snage sigurnosti. Civilne udruge javljaju kako je napadnuto i 25 crkava koptskih kršćana koje Muslimanska braća optužuju da podupiru vojne akcije protiv naroda.

U petak su pristaše svrgnutog predsjednika Mursija ponovno izašli na ulice, nakon jedne od dnevnih molitvi te prosvjed nazvali "bijesni marš".

- Demonstracije protiv vojnog udara u petak će krenuti iz svih džamija u Kairu, prema trgu Ramzes, nakon džume tijekom "petka bijesa" - napisao je glasnogovornik Muslimanske braće Gehad el-Haddad na svom Twitteru.

Vojska je blokirala sve pristupne ceste koje vode do glavnih trgova i mogu koristiti prave metke za samoobranu.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • MaraBrajković 16.08.2013.

    Rat je negacija čovjeka i nedonosi dobro,ali razumijem što se bune ljudi,jer ne žele živjeti u zemlji u kojoj bi se primjenjivali šerijatski zakoni,u 21stoljeću...

  • zng108 16.08.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Ovo vam je treća teška opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od tjedan dana. Bit će vam ponovno dostupan za 7 dana.

  • mariocalabrese 16.08.2013.

    Takvo ludilo je haralao prije tristo godina Evropom a sad je konacno stiglo do Muslimanske Brace i njihovih Jarana od Afganistana pa skoro do Balkana ! Vjerski Fanatizam i bolesni Nacionalizam su braca gdje normalan svijet ostaje bez glave i gaca ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare