To je to što me zanima!

Karačiću sankcije? Odvjetnička komora pregledat će snimku

Iz HOK-a kažu da je Disciplinsko tužiteljstvo Komore započelo izvide te su zatražili snimke incidenta i transkripte nakon čega će, kažu, odlučiti o daljnjem postupanju prema Davorinu Karačiću
Vidi originalni članak

Incident u zagrebačkoj Gradskoj skupštini u kojemu je u ponedjeljak sudjelovao Davorin Karačić, odvjetnik i zastupnik s liste Neovisnih za Hrvatsku Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića, istražit će i Hrvatska odvjetnička komora. 

POGLEDAJTE VIDEO

 

Iz ureda za odnose s javnošću HOK-a za Telegram su potvrdili kako je Disciplinsko tužiteljstvo Komore započelo izvide te su zatražili snimke incidenta i transkripte nakon čega će, kažu, odlučiti o daljnjem postupanju. 

Disciplinsko tužiteljstvo je samostalno tijelo Hrvatske odvjetničke komore te može pokrenuti postupak zbog težih povreda dužnosti i ugleda odvjetništva. Najblaža kazna je ukor, slijedi novčana kazna, a zatim i gubitak prava na obavljanje odvjetništva na rok od šest mjeseci do čak 10 godina, ovisno o težini kršenja. Najradikalnija mjera je trajni gubitak prava na obavljanje odvjetništva.

VIDEO: KARAČIĆ NA TOMAŠEVIĆA Skoro se i potukli u Skupštini: 'Klošaru, pljunut ću ti u facu!'

Kako smo pisali, Karačić je široj javnosti najpoznatiji kao odvjetnik Marka Perkovića Thompsona. Uz njegovu obranu, Thompson je oslobođen od optužbi da je pozdravom "Za dom spremni" na koncertu u Slunju poticao na mržnju. Thompsona je zastupao i u drugim slični slučajevima, a često zastupa i navijače iz udruge BBB kojima je i sam pripadao, te one koje je policija prijavila za korištenje ustaškog pozdrava. 

Idi na 24sata

Komentari 173

  • Plehan 24.07.2018.

    Imali sankcija za ovoga provokatora Tomaševića?

  • projekt_venus 24.07.2018.

    To je vokabular "finog i kulturnog" odvjetnika i velikog Hasinog prijatelja, takvi ni ne znaju drugačije razgovarati. I gle čuda, rođen je u Bosni, a odrastao u Hercegovini ali to je sigurno već tisućiti primjer slučajnosti

  • domoljub029 24.07.2018.

    SRAMOTA je da ovakvi likovi kao što je Davorin Karačić budu prisutni na političkim sastancima i šalju LOŠU sliku svijetu o ružnim balkanskom ponašanju čime ruše ugled ne samo sebi nego i svima nama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare