To je to što me zanima!

Karadžića pitali za nestale, on odgovorio: Skrivaju se u šumi

Radovan Karadžić je bio vođa Republike Srpske, a tužitelji tvrde da je tijekom rata koji je odnio stotinu tisuća života, predvodio protjerivanje Hrvata i Bošnjaka
Vidi originalni članak

Suđenje Radovanu Karadžiću nastavljeno je u utorak u Den Haagu. Prikazana je snimka intervjua Karadžića na CNN-u u kojem govori o 15.000 nestalih iz Srebrenice. 

- Mnogi od njih ušli su već na muslimanske linije. Prolaze kroz naš teritorij, neki su još u šumama. Neki od njih su borci, ali smo ih pustili - odgovorio je Karadžić tada novinaru. Tužitelji su za bivšeg vođu bosanskih Srba zatražili maksimalnu kaznu doživotnog zatvora, piše Dnevnik.hr. Karadžić je bio jedna od vodećih političkih figura tijekom rata u BiH od 1992.-95. u kojem je poginulo oko 100.000 ljudi.

Karadžić je bio vođa Republike Srpske, samozvane države etničkih Srba na silu stvorene u multietničkoj BiH, a tužitelji tvrde da je tijekom rata koji je odnio stotinu tisuća života, predvodio protjerivanje Hrvata i Bošnjaka.

Suđenje Karadžiću se nastavlja u srijedu.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • 01.10.2014.

    Bilo je prilike da Europa, Nato i tzv međunarodna zajednica spriječe formiranje etnički čiste RS. Ali srpski lobi je oduvijek bio jak u cijelom svijetu pa se ovi nisu usudili. Srbe je trebalo na vrijeme vojno poraziti još u vrijeme agresije na Hrvatsku, pa se ne bi dogodili ratovi u BiH, Kosovu itd. Mislim da cijela priča nije gotova.

  • varešak 01.10.2014.

    Mioslim da nema kazne koju on i Mladić nisu zaslužili,svaka kazna za njih je mala.

  • 30.09.2014.

    rade totalno izgubljen slucaj,treba ga zatvoriti bez puno price.cijeli svijet je vidio njegova djela!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare