To je to što me zanima!

Karamarko: Ivo Josipović je počinio grijeh nedjelovanja

Predsjednik HDZ-a kazao je da vjeruje da će uskoro surađivati s Kolindom Grabar Kitarović na relaciji premijer-predsjednica te će se potruditi da ga ne kritizira puno
Vidi originalni članak

Ova Vlada vođena Milanovićem i šutljivim Josipovićem, koji je počinio grijeh nečinjenja i nedjelovanja, uspjeli su dovesti državu do toga da smo najsiromašnija zemlja u EU, kazao je predsjednik HDZ-a gostujući u emisiji Hrvatskog radija 'Oporbeni zarez'. 

Dodao je da predsjednik možda i nema velike ovlasti kad je u pitanju gospodarstvo, ali da svojim gestama mogu kreirati atmosferu u društvu.

- Ako predsjednik tri godine šuti i ne kritizira loš rad ove Vlade, ne usudi se, o čemu govorimo, čemu služi?, kazao je i dodao da očekuje da će sa Grabar Kitarović uskoro surađivati na relaciji premijer-predsjednica.

- Spremni smo na suradnju s budućom predsjednicom i ona s nama. Ne možemo biti loši kao ovi. Nastojali bismo joj dati što manje prostora da nas kritizira, kazao je. Kad bi s Josipovićem morao raditi na toj relaciji, kazao je Karamarko, djelovali bi legalistički ali vjeruje da bi se Josipović tada aktivirao i 'zagorčao mu život'.

Ivana Vilibora Sinčića ocijenio je kao simpatično iznenađenje, jer s velikim idealizmom i entuzijazmom ulazi u političku borbu, ali je i dodao kako je najlakše vikati i zamjerati starijima.

'Radi uštede' i dalje želi da predsjednika bira Sabor

- Zašto bi Njemačka bila manje demokratska ako se predsjednik bira u parlamentu? To je pitanje racionalnosti, uštede. No, ako ljudi vole izravno birati, neka bude, odgovorio je na pitanje zagovara li i dalje da se predsjednika bira u Saboru.

Ponovio je da bi bilo dobro da budu prijevremeni izbori te se nada da će se u 2015. 'riješiti ove Vlade' i početi provoditi reforme koje su pripremili kao i katalog 50 značajnih projekata.

Braniteljima koji još uvijek prosvjeduju poručio je da i dalje imaju njihovu podršku te je pozvao ministra Predraga Matića da podnese ostavku.

- Kako mu nije neugodno da se teški invalidi tamo smrzavaju?, kazao je Karamarko. 

Idi na 24sata

Komentari 154

  • felipe 30.12.2014.

    On je čovjek bez stida!

  • emaOs 30.12.2014.

    Molim budućeg kancelara da odgovori tko je ono doveo ovu državu na dno dna ? Ako ima problema s pamćenjem, onda se pitam može li dementna osoba biti na čelu vlade ??

  • Lina39 30.12.2014.

    A tvoja mladež? Je li ona počinila grijeh nazivajući sve one koji nisu glasovali za HDZ JUGOSMRADOVIMA?Oavakav istup je nešto najgore što se dogodilo u ratu.Vrijeđati ljude samo zato što ne misle kao i oni !Kadgod ne znate šta bi vi udarite po vladi,Josipoviću,po jugonostalgičarima,komunjarama,Srbima !Ej,dosta više sa time jer je rat odavno prošao !

Komentiraj...
Vidi sve komentare