Obavijesti

News

Komentari 154

Karamarko: Ivo Josipović je počinio grijeh nedjelovanja

Karamarko: Ivo Josipović je počinio grijeh nedjelovanja
1

Predsjednik HDZ-a kazao je da vjeruje da će uskoro surađivati s Kolindom Grabar Kitarović na relaciji premijer-predsjednica te će se potruditi da ga ne kritizira puno

VIDEO

Ova Vlada vođena Milanovićem i šutljivim Josipovićem, koji je počinio grijeh nečinjenja i nedjelovanja, uspjeli su dovesti državu do toga da smo najsiromašnija zemlja u EU, kazao je predsjednik HDZ-a gostujući u emisiji Hrvatskog radija 'Oporbeni zarez'. 

Dodao je da predsjednik možda i nema velike ovlasti kad je u pitanju gospodarstvo, ali da svojim gestama mogu kreirati atmosferu u društvu.

- Ako predsjednik tri godine šuti i ne kritizira loš rad ove Vlade, ne usudi se, o čemu govorimo, čemu služi?, kazao je i dodao da očekuje da će sa Grabar Kitarović uskoro surađivati na relaciji premijer-predsjednica.

- Spremni smo na suradnju s budućom predsjednicom i ona s nama. Ne možemo biti loši kao ovi. Nastojali bismo joj dati što manje prostora da nas kritizira, kazao je. Kad bi s Josipovićem morao raditi na toj relaciji, kazao je Karamarko, djelovali bi legalistički ali vjeruje da bi se Josipović tada aktivirao i 'zagorčao mu život'.

Ivana Vilibora Sinčića ocijenio je kao simpatično iznenađenje, jer s velikim idealizmom i entuzijazmom ulazi u političku borbu, ali je i dodao kako je najlakše vikati i zamjerati starijima.

'Radi uštede' i dalje želi da predsjednika bira Sabor

- Zašto bi Njemačka bila manje demokratska ako se predsjednik bira u parlamentu? To je pitanje racionalnosti, uštede. No, ako ljudi vole izravno birati, neka bude, odgovorio je na pitanje zagovara li i dalje da se predsjednika bira u Saboru.

Ponovio je da bi bilo dobro da budu prijevremeni izbori te se nada da će se u 2015. 'riješiti ove Vlade' i početi provoditi reforme koje su pripremili kao i katalog 50 značajnih projekata.

Braniteljima koji još uvijek prosvjeduju poručio je da i dalje imaju njihovu podršku te je pozvao ministra Predraga Matića da podnese ostavku.

- Kako mu nije neugodno da se teški invalidi tamo smrzavaju?, kazao je Karamarko. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 154
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...