To je to što me zanima!

Karamarko je doveo HDZ na rub litice, ipak nema pobune

U HDZ-u zbog Karamarka vlada goli očaj - svi su svjesni da je doveo HDZ na rub litice s koje puca jedino pogled na duboki ponor, no ipak nema pobune
Vidi originalni članak

U HDZ-u zbog Tomislava Karamarka vlada goli očaj - svi su svjesni da je taj čovjek doveo HDZ na rub litice s koje puca jedino pogled na duboki ponor, no ipak nema pobune, zbog nekoliko razloga.

Prvi je strah. Dođe li do novih izbora, a oni se već mogu vidjeti golim okom, izborne liste će sastavljati predsjednik stranke. Svaki pobunjenik koji se upusti u napad na njega riskira - bude li taj napad neuspješan - političku eutanaziju.
Drugi važan razlog je nepostojanje alternativnog lidera. Andrej Plenković kotira kao "odlučno možda" politčar - upustit će se u akciju tek ako je ona posve lišena rizika. A to je suprotno naravi politike. Plenković ima i masu drugih zapreka: odveć visoku plaću i siguran posao u Bruxellesu, među ostalim. 

Zato se u zadnje vrijeme pomalja novo, a opet, dobro poznato lice spasitelja stranke - dr Miroslava Tuđmana. On je u ponedjeljak odbio komentirati informaciju koja je procurila u novinarskim krugovima - da će glasati protiv opoziva Tima Oreškovića.

Da je Tuđman doista ustao protiv opoziva Oreškovića - odnosno za "opoziv opoziva" - to bi značilo da je pokrenuo proces detronizaije Karamarka. Ukoliko bi naime rasprava o Oreškoviću bila skinuta s dnevnog reda, naredni bi predmet saborske diskusije i glasanja o povjerenju bio - Tomislav Karamarko. A njegova smjena jedini je potez koji u ovom trenutku može skupiti bar 76 saborskih ruku.

Iza Miroslava Tuđmana - detalje otkriva novi Express - krije se koalicija moćnih saveznika s konzervativnog krila naše politike: velik dio stranke, ali i Crkva, pa i neke druge ustanove, smatraju da bi jedino sin dr Franje Tuđmana mogao spasiti stranku od rasula. Prvu priliku za to - protivljenje Karamarkovoj smjeni Oreškovića - propustio je; Hoće li iskoristiti drugu?

Idi na 24sata

Komentari 101

  • ina67 15.06.2016.

    Čudi me da KGK ne saziva sjednicu ili da ne utrči u vladu i lupi šakom o stol.

  • kozaribok 14.06.2016.

    "Vozi zavezanih očiju" Podsjeća me na Miška

  • Lun@ 777 14.06.2016.

    Obadva će pasti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare