To je to što me zanima!

Karamarko o Čobiju: Svatko ima mjeru do koje sluša šefa

Vladimir Šeks rekao je da se Sabor nije izborio da bude odlučujući mehanizam i poluga koja će nadzirati izvršnu vlast. Kaže da se pojačala marginalizacija Sabora
Vidi originalni članak

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirao je u petak curenje Čobankovićeva iskaza USKOK-u u javnost. Karamarko je rekao kako je curenje informacija stalan problem koji se mora pod hitno riješiti.  Komentirao je i Čobankovićeve riječi da se bojao Sanadera. 

- Svatko ima mjeru do koje sluša šefa. Ali, dok to prijeđe u bezakonje, otkazuje se poslušnost - istaknuo je predsjednik HDZ-a.

Karamarko je za dosadašnji rad Sabora istaknuo da su HDZ-ovi zastupnici u prvoj fazi rada Sabora, dok su se bavili  izborima, bili u pasivi te je izrazio ljutnju na one koji su napravili da unutarstranački izbori traju šest mjeseci. 

- U zadnje vrijeme je bilo drugačije, a na jesen ćemo biti još aktivniji - uvjeren je Karamarko. 

'Vlada je u zadnji tjedan ugurala sve bitne zakone'

Što se tiče vladajućih, smatra kako su kupovali vrijeme baveći se izvješćima. 

- A u zadnjih tjedan dana ugurali su sve bitne zakone - kaže Karamarko te upozorava kako su oporbeni zastupnici cijelo vrijeme zakonska rješenja dobivali samo sat vremena prije početka rasprave. 

'Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji je protiv života' 

Komentirao je i zakon o medicinski pomognutoj oplodnji posebno se osvrnuvši na izjave Damira Jelića, potpredsjednika HDZ-a, koji je zakon usporedio s Jasenovcom i Bleiburgom. 

- Bio je ponukan zakonom, koji je protiv života. Što se tiče stranke, mi imamo negativan stav prema zakonu, istovjetan stav s Crkvom - istaknuo je Karamarko. 

Šeks: Ova vlast je pojačala marginalizaciju Hrvatskog sabora

Vladimir Šeks (HDZ) zaključio je kako se Sabor ni u ovom sazivu nije izborio da bude odlučujući mehanizam i poluga, koja će nadzirati izvršnu vlast. Smatra da je izvršna vlast još uvijek predominanatna. 

- Ne da se nastavlja našim stopama, nego su debelo pojačali marginalizaciju Hrvatskog sabora - rekao je Šeks.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • ludom 15.07.2012.

    Gospodine Karamarko, pa zar nije HDZ i prijatelji bio na vlasti do nedavno? A mi bi trebali nasjesti na Vaše izjave da ste se promjenili. Znate li onu : Vuk dlaku mijenja...

  • zekomrkva101 14.07.2012.

    isprika 18 mil kn ulozise revni popi od svoje ustedjevine.....

  • zekomrkva101 14.07.2012.

    jel a kaj nema reci o svadji kradezea i katola oko reciklazne tvornice u stecaju u koju su cedni popi ulozili 10 mil kn??? hahahaha pushiona milionska uh bit ce belaja

Komentiraj...
Vidi sve komentare