To je to što me zanima!

Karamarko: Premijer je ušao u sukob s EK i sad želi naći izlaz

S kim Milanović ratuje? Može se reći da skrivaju komunističke zločine. To ili rade nesvjesno jer su nesposobni, ili svjesno, što je onda jako opasno, kaže šef HDZ-a
Vidi originalni članak

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko brzopotezno je reagirao na izjave premijera Zorana Milanovića kako su HDZ i Viviane Reding, potpredsjednica Europske komisije ista politička opcija, te da ga zato i ne čude njezine izjave. 

- Premijer pokušava naći izlaz iz situacije jer je ušao u sukob s Europskom komisijom. Ta izjava je neozbiljna i jako šteti interesima Hrvatske jer Hrvatska mora poštivati sve što je potpisala. Po članku 39. EK nam može uskratiti neka prava vezana uz EU fondove,  što se može i dogoditi ako se napiše loše izvješće, a to bi bilo grozno i tragično zbog gospodarske situacije u Hrvatskoj - rekao je Karamarko. 

Predsjednik HDZ-a se pita zašto Vlada to radi. 

'Slučaj Perković je samo vrh sante'

- To može biti posljedica iracionalnog momenta ili planskog prikrivanja zločina, jer se u Hrvatskoj može govoriti o svemu osim o boljševičkim zločinima od 1945. do 1989. godine. Slučaj Perković je samo vrh sante. Vladi ne odgovara poštivati EU propise jer bi onda došlo do otkrivanja zapovjedne linije tih zločina - rekao je šef HDZ-a. 

'HDZ ne podržava ovakvu komunikaciju s EU'

- S kim Milanović i Vlada ratuju? To je puno više od slučaja Perković. Posljedica rada ove Vlade je ta da se može reći da skrivaju komunističke zločine. To ili rade nesvjesno jer su nesposobni, ili to rade svjesno, što je onda jako opasno. HDZ se borio za EU, a ova Vlada se sučeljava s njom. To znači da Vlada ni u čemu nije konzistentna, jer ni jedno obećanje nisu ostvarili - rekao je Karamarko.  

Napomenuo je kako zbog svega toga HDZ smatra da je komunikacija Vlade s EU neprimjerena, te ju HDZ ne podržava. 

Idi na 24sata

Komentari 172

  • dahhmal 29.08.2013.

    Sta sada cekas Marko rusi tu vladu vidis da nas srbi u ratu nisu dobili ali ce nas sada ovi srbi unistiti

  • ZelenaHrvatska 29.08.2013.

    Racunajuci od 1995g do danas Hrvatsku su vodile dvije stranke,malo jedna pa malo druga,i sta su napravili u tih 18 godina? NISTA! Unistili su nas i pokrali da se necemo mozda pola stoljeca oporavit. Treba donjieti zakon koji brani uzim clanovima tih istih stranaka da se bave politikom ili bilo kakvim politickim djelovanjem jer 18 godina nije malo, a oni su dokazali da ne mogu upravljati drzavom u korist naroda, vec mogu samo krasti i jos nam se smiju i prave glupima!

  • yocko 28.08.2013.

    To sve je moglo biti rešeno odavno da je HDZ htio,a ne što je taj problem natovario drugima na leđa,i još ih se nije sram buniti,za ovaj narod su bili dobro i zlo,samo šta su za sebe zadržali dobro a narodu su dali zlo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare