To je to što me zanima!

Kardinal Bozanić: Posjet Pape stajat će 12 do 14 milijuna kn

Zagrebački nadbiskup kaže kako je Papin posjet dar Katoličkoj crkvi u Hrvatskoj i da se u životu ne mjeri sve novcem, nego da postoji i kategorija dara i ljubavi
Vidi originalni članak

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić je rekao u nedjelju za HRT kako se ne zna koliko će točno stajati posjet pape Benedikta XVI. Hrvatskoj no predviđa se da će biti 12 do 14 milijuna kuna. Dodao je kako su se dogovorili s državom da ti troškovi budu što manji. Pola troškova trebala bi snositi država, a pola Crkva. Bozanić naglašava i kako je Papin posjet dar Katoličkoj crkvi u Hrvatskoj i da se u životu ne mjeri sve novcem, nego da postoji i kategorija dara i ljubavi, a to je upravo pohod Pape. 

Bozanić naglašava i kako nam dolazi Papa naših dana, namjesnik Kristov na zemlji i to je za vjernike veliki događaj. Zaključuje kako nam dolazi najviši moralni autoritet na svijetu i poglavar države koja nas je među prvima priznala. 

Cijeli članak pogledajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 118

  • shapaco 03.06.2011.

    znači pola novca plaća država, ostalu polovicu plaća crkva ( koju financira država). Ne da ne želim da papa dođe u Hrvatsku... neka on dođe, ja ne želim platiti ni lipe za taj njegov dolazak. Ima nas puno koji nismo katolici, ima i puno katolika koji sami ne žele papin dolazak. Neka troškove plate isključivo oni koji žele da papa dođe!!

  • coconutgirl 02.06.2011.

    Bozaniću,daš mi koju kunu,pošto ja ne dobivam plaću,a radim.A bitno je da ću u ovoj katoličkoj zemlji i na katolički blagdan(Tjelovo) raditi.Ma,napušite se svi.

  • Titopartija_1 01.06.2011.

    Sav taj novac ide iz džepova i primanja hrvatskih poreznih obveznika..

Komentiraj...
Vidi sve komentare