To je to što me zanima!

Kaštela: 14 učenika upisalo se u trogodišnji program škole

Ostalih 28 učenika izabrat će druge škole za koje zadovoljavaju uvjete. Ravnatelj Petar Vrbanić bit će smijenjen, a Jovanović je predložio i smjenu Školskog odbora
Vidi originalni članak

Čak 14 od 42 učenika u kaštelanskoj školi "Braća Radić" prihvatilo je prijedlog ministra Željka Jovanovića i upisalo trogodišnji program školovanja, "voćar-vinogradar-vinar". Ostalih 28 učenika izabrat će druge škole za koje zadovoljavaju uvjete.

Ravnatelj Petar Vrbanić bit će smijenjen, a Jovanović je predložio i smjenu Školskog odbora:

- Ja idem u mirovinu za koju ispunjavam uvjete, ali mi je žao što će ostati upamćeno da sam smijenjen. Ali ono što mi nije žao je da sam se borio za učenike i opet bih to napravio, rekao je uskoro bivši ravnatelj Vrbanić.

Roditelji djece pomirili su se sa sudbinom i situacija u kaštelanskoj školi normalizirala se.

Zato su splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader i županijski pročelnik za prosvjetu Željko Omrčen, u utorak žestoko "opleli" po ministru Jovanoviću i zatražili njegovu ostavku ili smjenu:

Željko Omrčen optužio je Jovanovića za nezakonite radnje u vezi prijevoza srednjoškolaca:

- Ministar je dao naputak županima da se snađu što prije ili će ostati bez sredstava koje je ministarstvo osiguralo. Tako su neke županije zastrašene njegovim prijetnjama sklopili ugovore s prijevoznicima i to bez postupka javne nabave, dakle protuzakonito. Zato, ali i zbog bahatog i neodgovornog ponašanja tražim njegovu smjenu, zaključio je Omrčen.


Idi na 24sata

Komentari 77

  • dren_1 13.09.2012.

    - Ja idem u mirovinu za koju ispunjavam uvjete, ali mi je žao što će ostati upamćeno da sam smijenjen. Ali ono što mi nije žao je da sam se borio za učenike i opet bih to napravio, rekao je uskoro bivši ravnatelj Vrbanić. Borili ste se na da učenici oskudnog obrazovanja u osnovnoj budu izjednačena sa ostalima koji su marljivo učili,Tko Vas je postavio za Ravnatelja?,

  • lex_kc 12.09.2012.

    bar budemo imali dobro vino :D

  • Kako vjetar puše 12.09.2012.

    A što je taj ravnatelj čekao kad se vidi da je već davno trebao biti u mirovini a ne uzimati nekome radno mjesto.Toliko o njegovom moralu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare