To je to što me zanima!

Katar je obećao investirati u Tursku 15 milijarda dolara

Emir je na susretu s Erdoganom "rekao da će Katar ubrzo pripremiti program ulaganja vrijedan 15 milijarda dolara namijenjen Turskoj", navodi ured turskog predsjednika u svom priopćenju
Vidi originalni članak

Katarski emir, šeik Tamim ben Hamad Al-Thani obećao je u srijedu da će njegova zemlja investirati u Tursku 15 milijarda dolara, u prigodi susreta s predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, priopćeno je iz ureda turskog predsjednika.

Taj korak znači pomoć turskom gospodarstvu oslabljenom zbog naglog pada vrijednosti turske lire u prilikama diplomatske krize sa Sjedinjenim Državama i međusobnih sankcija.

Emir je na susretu s Erdoganom "rekao da će Katar ubrzo pripremiti program ulaganja vrijedan 15 milijarda dolara namijenjen Turskoj", navodi ured turskog predsjednika u svom priopćenju.

"Temelji turskog gospodarstva su čvrsti i Turska će iz ovoga izaći osnažena", objavio je na Twitteru Ibrahim Kalin, glasnogovornik turskog predsjednika.

Katar se poprilično približio Turskoj otkad je izbila diplomatska kriza između te zemlje i Saudijske Arabije te drugih arapskih zemalja. Doha dobro surađuje i s SAD-om.

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • opančar 16.08.2018.

    izvuće se erdogan ako pristupi ekonomskoj oraganizaciji BRIKS, u kojoj su kina, rusija, indija, brazil, venecuela itd, i platno sredstvo su sve valute osim dolara, može tramp onda erdoganu stavit soli na rep, iako erdogana osobno ne podržavam.

  • Fahri Musliu Junior 15.08.2018.

    Tursku čeka sudbina Afganistana, Srbije, Iraka i Sirije. Bice država Kurdistan uskoro.

  • 33beg33 15.08.2018.

    e sultane ništa od te investicije,već je trump je blokirao,izgleda da ćes brzo u zatvor ili će ti poslušnik izetbegović ponuditi azil u jednoj od vehabijskih zajednica u tzv bih

Komentiraj...
Vidi sve komentare