To je to što me zanima!

Katolička crkva u Francuskoj planira prodati dio imovine za odštete žrtvama zlostavljanja

Izvješće objavljeno u listopadu tvrdi da su pripadnici klera u Francuskoj od pedesetih godina do danas zlostavljali oko 330 tisuće djece. Crkva je u petak prihvatila da snosi institucionalnu odgovornost za te napade
Vidi originalni članak

Katolička Crkva u Francuskoj spremna je prodavati imovinu, koristiti svoje rezerve, pa čak i zadužiti se kako bi isplatila odštetu ljudima koje su zlostavljali pripadnici klera, objavili su u ponedjeljak tamošnji vjerski čelnici. 

Donacije vjernika ne smiju se koristiti za odštete, rekao je nadbiskup Eric de Moulins-Beaufort na sastanku francuskih biskupa. 

Crkveni čelnici nisu još odlučili koliki će biti iznos odšteta. Nadaju se da će s tužiteljima dogovoriti tužbe protiv optuženih za korištenje Crkvenih položaja za zlostavljanje djece. 

Izvješće objavljeno u listopadu tvrdi da su pripadnici klera u Francuskoj od pedesetih godina do danas zlostavljali oko 330 tisuće djece. 

ISTRAŽIVALI SU 2 I POL GODINE Od 1950. do danas: Nezavisna istraga otkrila 3000 pedofila u Katoličkoj Crkvi u Francuskoj

Crkva je u petak prihvatila da snosi institucionalnu odgovornost za te napade te je priznala da je zlostavljanje imalo sustavnu dimenziju. 

Radne skupine kojima koordiniraju žrtve i predstavnici laika trebali bi istražiti razloge raširenog seksualnog nasilja u redovima Crkve, prenosi agencija dpa.  

Trebale bi donijeti i pravila o nadzoru vjerskih dužnosnika kako se ti zločini ne bi ponovili u budućnosti, kazao je nadbiskup. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • danijel horvat 09.11.2021.

    Jeftino se izvlaće uvijek.

  • lukicluka11 09.11.2021.

    E sad će to kupiti Hrvatska katolička crkva na čelu sa Bozanićem, jer oni su uz Vatikan najbogatija katolička crkva u svijetu.

  • clon 08.11.2021.

    Najviše imaju i najviše kukaju ,Vatikanska korporacija teži između 5 i 7 milijuna milijardi EURA , u samom vrhu su po bogatstvu , oni i engleska kraljica sa oko 5 milijuna milijardi eura. Ispod njih je i 50 najbogatijih banaka svijeta i svi milijarderi svijeta , i sad kao imaju nešto za platit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare