To je to što me zanima!

Kaufland u utorak neće raditi, svi radnici imaju slobodan dan

Ovaj trgovački lanac zapošljava oko 3.500 radnika u Hrvatskoj, a od kada su se tu 2001. i osnovali, u Hrvatskoj su investirali više od 3,5 milijarde kuna
Vidi originalni članak

Kauflandove trgovine diljem Hrvatske će u utorak biti zatvorene. Uprava ovoga trgovačkog lanca prvi put će na jednom mjestu okupiti oko 3500 zaposlenika iz svih trgovina te centralnog skladišta i same centrale kako bi proslavili takozvani Dan zaposlenih.

Svi zaposlenici Kauflanda Hrvatska toga će dana imati plaćeni slobodan dan, a trgovine će biti zatvorene, izvijestila je Uprava Kauflanda Hrvatska na svojim službenim web stranicama. Vrata se kupcima po redovnom radnom vremenu otvaraju u srijedu 4. listopada.

Plaćeni slobodan dan stigao je nedugo nakon vijesti o povećanju prosječne plaće za 11,3 posto u odnosu na dosadašnje isplate za 3500 radnika na nerukovodećim položajima. Povećanje će se realizirati u dva koraka tijekom ove i iduće godine, stoji u priopćenju Uprave ove trgovačke kuće.

'Za uspjeh su zaslužni djelatnici stoga smo ih odlučili nagraditi za trud koji nam svakodnevnim radom i pokazuju. Vođeni željom da nam djelatnici budu zadovoljni i motivirani, želeći im pružiti veću sigurnost i mogućnosti, odlučili smo povećati plaće djelatnicima na nerukovodećim pozicijama',  stoji u izjavi Vladimira Tomka, predsjednika Uprave Kauflanda Hrvatska.

U odnosu na prosječnu plaću koja prema podacima Državnog zavoda za statistiku u Sektoru trgovine iznosi 6.035 kuna bruto, Kaufland Hrvatska će nakon povećanja, isplaćivati preko 20 posto veću plaću u odnosu na prosječnu u ovom sektoru.

'Prilikom donošenja odluke usredotočili smo se na djelatnike na nerukovodećim pozicijama koji su zaposleni u poslovnicama, centrali i skladištu. Smatramo da su najvažnije bile promjene upravo za ove pozicije, a ne primjerice menadžment', rekao je Tomka.

Ovaj trgovački lanac zapošljava oko 3.500 radnika u Hrvatskoj, a od kada su se tu 2001. i osnovali, u Hrvatskoj su investirali više od 3,5 milijarde kuna.

Idi na 24sata

Komentari 177

  • Vila_Amalka 05.10.2017.

    Vi koji radite u kauflandu provjerite na mirovinskom na koliko sati ste prijavljeni.Oni otkad su dosli u Hr prijavljuju radnike na 4 sata pa tako imaju opravdanje za minimalac,a vama se po godini prizna samo 6 mjeseci staza.Znam iz osobnog iskustva,imala sam tu sricu da sam na vrime saznala.

  • OrcaPerestrojka 03.10.2017.

    Treba zakonom uvest da nijedna plaće ne može biti manja od 5000 kn i veća od 15000 kn.

  • OrcaPerestrojka 03.10.2017.

    Da sam ja na prvom noćnom spoju izvadio takvu bruto kitu, ne bi bilo drugog puta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare