Obavijesti

News

Komentari 177

Kaufland u utorak neće raditi, svi radnici imaju slobodan dan

Kaufland u utorak neće raditi, svi radnici imaju slobodan dan
1

Ovaj trgovački lanac zapošljava oko 3.500 radnika u Hrvatskoj, a od kada su se tu 2001. i osnovali, u Hrvatskoj su investirali više od 3,5 milijarde kuna

VIDEO

Kauflandove trgovine diljem Hrvatske će u utorak biti zatvorene. Uprava ovoga trgovačkog lanca prvi put će na jednom mjestu okupiti oko 3500 zaposlenika iz svih trgovina te centralnog skladišta i same centrale kako bi proslavili takozvani Dan zaposlenih.

Svi zaposlenici Kauflanda Hrvatska toga će dana imati plaćeni slobodan dan, a trgovine će biti zatvorene, izvijestila je Uprava Kauflanda Hrvatska na svojim službenim web stranicama. Vrata se kupcima po redovnom radnom vremenu otvaraju u srijedu 4. listopada.

Plaćeni slobodan dan stigao je nedugo nakon vijesti o povećanju prosječne plaće za 11,3 posto u odnosu na dosadašnje isplate za 3500 radnika na nerukovodećim položajima. Povećanje će se realizirati u dva koraka tijekom ove i iduće godine, stoji u priopćenju Uprave ove trgovačke kuće.

'Za uspjeh su zaslužni djelatnici stoga smo ih odlučili nagraditi za trud koji nam svakodnevnim radom i pokazuju. Vođeni željom da nam djelatnici budu zadovoljni i motivirani, želeći im pružiti veću sigurnost i mogućnosti, odlučili smo povećati plaće djelatnicima na nerukovodećim pozicijama',  stoji u izjavi Vladimira Tomka, predsjednika Uprave Kauflanda Hrvatska.

U odnosu na prosječnu plaću koja prema podacima Državnog zavoda za statistiku u Sektoru trgovine iznosi 6.035 kuna bruto, Kaufland Hrvatska će nakon povećanja, isplaćivati preko 20 posto veću plaću u odnosu na prosječnu u ovom sektoru.

'Prilikom donošenja odluke usredotočili smo se na djelatnike na nerukovodećim pozicijama koji su zaposleni u poslovnicama, centrali i skladištu. Smatramo da su najvažnije bile promjene upravo za ove pozicije, a ne primjerice menadžment', rekao je Tomka.

Ovaj trgovački lanac zapošljava oko 3.500 radnika u Hrvatskoj, a od kada su se tu 2001. i osnovali, u Hrvatskoj su investirali više od 3,5 milijarde kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 177
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"