To je to što me zanima!

Kazna vozačima koji blicanjem upozoravaju na patrolu?

Prijedlog izmjene zakona predviđa veće kazne za pretjecanje na nedozvoljenim dijelovima ceste, za vožnju u suprotnom smjeru ili pod utjecajem lijekova
Vidi originalni članak

Solidarne vozače koji blicanjem upozoravaju druge na policijsku patrolu moglo bi se uskoro kažnjavati sa 2.000 kuna. To je jedan od prijedloga izmjena i dopuna zakona o sigurnosti cestovnog prometa za pooštravanje kazni za grube prometne prekršaje. Iako je većina patrola na javnim površinama, pa čak i mediji objavljuju gdje su policijske punktovi, neke patrole ne bi trebale biti javne, poput policajaca koji iz grma mjere brzinu, piše Novi list.

Novi zakon predviđa i veće kazne za vožnju s neočišćenim snijegom na krovu, vjetrobranu i poklopcu motora što će naplaćivati 700 kuna, pretjecanje u tunelu, na mostu, pješačkom prijelazu, zaustavnim trakom ili pretjecanje kolone 'koštat' će 3.000 kuna. Vožnja u suprotnom smjeru ili pod utjecajem lijekova s istaknutom zabranom konzumacije u vrijeme upravljanja vozilom kažnjavat će se s pet do 15.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 260

  • bugljare 18.11.2010.

    Šta još neće izmisliti da skeširaju i opelješe vozače? I kako oni misle uloviti nekoga i prepoznati razlog blicanja? Osobno blicam iz više razloga: 1. Dok voze s dugim svijetlima (po danu (najviše) ) 2. Dok vidim pajkane (skoro pa obavezno) 3. Dok vidim u daljini da netko pristiže a ja radi genijalca moram nagazit na kočnicu (ali stignem i blic upalit) 4. Dok vidim nekog poznatoga 5. Dok me netko juri po cesti i prestigne, onda mu blicnem 6. Dok se budala iza mene vozi dugim svijetlima i ne skuži da mu s zadnjim maglenkama dajem signal da bode u oči njegovi reflektori, pustim ga naprijed, toliko usporim polagano da me mora prestiči, pa eto prilike za revanš, o da, imam i ja reflektore. 7. Ako je na cesti s druge strane neka opasnost, blicam i pokazujem rukom da smanje gas Mislim da je to sve što mi pada na pamet, eh, kako će pametna pandurija raspoznati od svega ovoga što je bilo kao znak da sam blicao baš radi njih? Pretpostavljam da će imat će detektore laži kod sebe?

  • snješka 18.11.2010.

    i pitam se samo što je s policajcima koji se voze nevezani(sigurnosni pojas)..pa tako u centru grada,sve prepuno semafora...policajac paralelno samnom stoji na semaforu,trubnem ja njemu,i pokažem pojas..šeretski se osmjehuje...ja uzmem mob i uslikam ga, smrkla se faca odmah,i pred njim odvežem sebe, i pokažem onako razvučen pojas...pa da vidimo...vidla sam da se doslovno ukakio...a inače...njima je sve dozvoljeno,i "dozvoljeno"..jer u jednom privatnom razgovoru veli taj dotični,oni ništa nemoraju,kako bi se on primio za pištolj,reagirao i sl,a pojas mu smeta..na mob.priča po službenoj dužnosti...ma stari moj okači to mačku o rep...jer u centru grada,u tri trake u jednom smjeru,u najvećoj prometnoj špici ti čekaš da potegneš pištolj????Halo?O čemu pričamo...zna se kako se i kad ide u akciju,ti sam bez rotirke ...mislim...ima tu još nebuloza...al meni se doslovno povraća od svih tih nebuloza..pa šta oni misle da oni nisu krvavi ispod kože...a kojih sve još prevelikih gluposti vidjela..svaki dan vozim se 100 km na posao...tamo i natrag..u prometu sam non stop...potencijalni sam ubojica...a i žrtva...al ne samo od svih ostalih smrtnika koji su prometu..nego od te iste policije

  • firefighterica 17.11.2010.

    to ima samo kod nas, u svakoj "normalnoj" zemlji policajci se postuju, jer izmedu ostalih duznosti REGULIRAJU promet pri cemu su uvijek na vidljivom mjestu, a ne kao kod nas gdje iskacu iz grmlja. nije za neocekivat da te sutra zaustavi umaskirana kobasica i naplati kaznu, jer je nekome dosla ideja da bi uz pisanje kazni mogli zaradi i na reklami npr. Lijanovica..

Komentiraj...
Vidi sve komentare