To je to što me zanima!

Kažnjeni s 8.000 kuna jer su prekršili mjeru samoizolacije

Riječ je o 11 hrvatskih i četiri strana državljanina. Spomenuti stranci su zatečeni na graničnim prijelazima Pasjak i Rupa te jedan na području Čabra, dok među navedenim hrvatskim državljanima bilo ih posvuda
Vidi originalni članak

Tijekom ovog tjedna, od 25. do 29. siječnja,  na području Primorsko-goranske županije evidentirano je 15 osoba koje su prekršile određenu im mjeru samoizolacije poradi zaraze virusom Covid-19.
 
Riječ je o 11 hrvatskih i četiri strana državljanina. Spomenuti stranci su zatečeni na graničnim prijelazima Pasjak i Rupa te jedan na području Čabra, dok među navedenim hrvatskim državljanima izdvajamo žensku osobu koja je unatoč tome što joj je bila određena mjera samoizolacije, pristupila u šalter salu upravnih poslova u Policijsku upravu primorsko-goransku u Rijeci.

Osim nje, u Rijeci je zatečen hrvatski državljanin koji je došao registrirati vozilo u Stanicu za tehnički pregled, a drugi pak u liječničku ordinaciju. Neki prekršitelji su zatečeni izvan mjesta gdje su trebali biti u samoizolaciji, pa je tako jedan umjesto u Rijeci zatečen na Cresu u Porozini, drugi iz Vinodolske općine u Zagrebu, a treći prekršitelj na širem području Matulja, umjesto u Crikvenici.
 
Zbog počinjenih prekršaja, sukladno odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, svim prekršiteljima su uručeni prekršajni nalozi kojima su novčano  sankcionirani s osam tisuća kuna.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Jadranka Belančić 30.01.2021.

    Platit će oni svi za ovo što nam rade!

  • Dianysi 30.01.2021.

    Hrabra policija d.o.o. uspjeva hvatati veeelike kriminalce a onima u kravatama lizu cipele

  • Pravednik7 29.01.2021.

    Ti prekrsajni nalozi su bezvrijedni. Kao prvo bi morali dokazati ljudima da boluju od opasne zarazne bolesti da bi im mogli odrediti samoizolaciju. Dokaza da su imali takvu bolest nemaju, a covid-19 nije ni zarazna bolest opasnije od gripe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare