To je to što me zanima!

KB Dubrava ponovno otvara hitni prijem za sve pacijente

Hitne pacijente primale su sve ostale zagrebačke bolnice. U Dubravi se trenutno nalaze samo četiri covid pacijenta, a u bolnici se nadaju da od jeseni neće biti samo covid bolnica
Vidi originalni članak

U donedavno najvećoj covid bolnici u Hrvatskoj KB Dubrava trenutno se nalaze samo četiri pacijenta zaražena koronavirusom pa se u četvrtak, nakon godine i pol dana, ponovo otvara hitni prijem, javlja RTL.

Hitne pacijente, dok je KB Dubrava funkcionirala kao covid bolnica, primale su sve ostale zagrebačke bolnice. Ovo je rasterećenje i za njih. 

- Otvaranje vrata i ponovni početak rada je veliko zadovoljstvo i s nestrpljenjem čekamo da se vratimo u stari ustaljeni ritam, jer smo shvatili da se ponovno vraća život u našu bolnicu - kazala je medicinska sestra Dijana Ileković koja tamo kao instrumentarka radi 30 godina.

PREMINULI, A CIJEPLJENI Da, bit će i toga - osmero preminulih u KB Dubrava su 'neuspjeh cijepljenja', nažalost

- Za sutra je sve apsolutno spremno za adekvatan i kvalitetan prijem naših pacijenata. Sam upis pacijenata je na šalteru gdje se riješi administrativni dio, nakon toga pacijent ide na samu trijažu gdje se određuje kategorija hitnosti prijema pacijenta - rekla je za RTL Sanja Krišto, v.d. glavne sestre Hitnog kirurškog prijema u KB Dubrava.

U Dubravi se trenutno nalaze samo četiri covid pacijenta, a u bolnici se nadaju da od jeseni neće biti samo covid bolnica.

- I KBC Zagreb, naša najveća ustanova, oformila je svoj covid odjel, imaju svoju intenzivnu jedinicu, tako da vjerujem da nas čeka mirnija jesen uz redoviti rad - kazao je ravnatelj bolnice Ivica Lukšić te dodao je i da se nada da neće biti potrebe da ponovno prolaze ono što su prošli.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Hamed Kone 05.08.2021.

    Sjetila se gospoda da bi mogli i malo radit svoj posao. Lijepo im doslo godinu i pol hladenja jaja, ispijanja kava i pravljenja tuluma i jos uz sav taj nerad prevarili milijune debila koji misle da su heroji i da se bore sa strasnim virusom

  • Vlad 05.08.2021.

    Zašto su uopće zatvarali cijelu bolnicu. Postoje 2 glavna ulaza. Na desnom je dio za dijagnostiku i pretrage koji je mogao raditi a na lijevom za odjele i sobe. Mogli su odvojiti privremenom pregradom prizemlje i podrum da ostali liječnici ne smetaju po drugim bolnicama. Lijevi ulaz i katovi gdje su sobe je mogao biti covid odjel a desni za pretrage.

  • gif 04.08.2021.

    Zatvorili su kovid odjele prije cetiri mjeseca a tek sad počinju raditi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare