To je to što me zanima!

Kći je dementnu majku (78) držala zaključanu u prostoriji

Turisti su prijavili da Marina majku hrani splačinama i pere mlazom vode iz gumenog crijeva. Marina kaže da je majku zaključavala da gola i bosa ne šeta po mjestu
Vidi originalni članak

Dementnu Vinku Milutin (78), koju je kći Marina (38) držala zaključanu u dvorišnim prostorijama dok je radila u restoranu, Centar za socijalnu skrb smjestio je u udomiteljsku obitelj.

Slučaj su Ministarstvu socijalne politike prijavili turisti koji su boravili u apartmanu u susjedstvu Milutinovih u Brodarici kraj Šibenika. Naveli su kako kći drži majku u neljudskim uvjetima, da je zaključava, hrani splačinama i da je pere mlazom vode iz gumenog crijeva. Socijalni radnici došli su u kuću i odveli nesretnu ženu. Susjedi Milutinovih kažu da je obitelj problematična, ali da se kći trudi i da se uz četvero djece i posao skrbi o majci, s kojom nikako nije lako.

Budući da već dvije godine boluje od demencije, i prije je bilo problema. Prošle zime bosa je odlutala od kuće pa su je kći i mještani uz pomoć HGSS-a jedva pronašli nakon šest dana.

- Odveli su je na prijevaru. Teški je šećerni bolesnik. Bojim se da će mi je vratiti mrtvu - govori uplakana Marina te dodaje da Vinka ništa ne može sama.

- Ja joj mijenjam pelene. Nakon velike nužde ih rastrga i cijela se namaže. Istina, zbog toga bih je ljeti zaključala u dvorišnoj kućici. Inače bi takva gola, bosa i prljava šetala po mjestu. Po danu sam je prala gumom, a navečer u kupaonici - pravda se Marina, koja se sama brine o obitelji i restoranu jer je muž pomorac.

Unatoč svemu sigurna je da se najbolje brine o majci. Policija nije utvrdila nasilje u obitelji.



Idi na 24sata

Komentari 153

  • ilmare 19.08.2013.

    Ma, baš su se turisti našli mjerodavnim da ocijene uvjete ?? Probali hranu i vidjeli kako ju zaključava ?? Imala sam susjeda kojemu je žena bila isto tako dementna ,da je znala odlutati iz kuće. Čak ju je stavio uz zid spavati na kauču da mu ne umakne ,jer bi morala njega preskočiti i opet mu je utekla . Danima je tražio ,dok je nije našao.....

  • minaj 19.08.2013.

    neće baš kćer maltretirati mater, prije će nevjesta pa i sin.. ali kad se sjetim jadne Zdravke Krstulović i kako ju je kći ostavila..a i ova mi nije puno bolja pa neka je 24 sata brani koliko hoće

  • Putschi 19.08.2013.

    Bojim se da ce mi je vratit mrtvu !!!!!! Moze li jos vise cinizma bit u toj osobi ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare