To je to što me zanima!

Kerry: Kim Jong-un vjerojatno shvaća kakav bi bio taj sukob

Američki državni tajnik upozorio je S. Koreju da ne lansiraju projektil Musudan. Kerry je također naglasio kako je SAD otvoren za razgovore sa Sjevernom Korejom
Vidi originalni članak

Američki državni tajnik John Kerry danas je posjetio Južnu Koreju, a sjevernokorejskom vođi Kimu Jong-unu poručio je da ne nastavi s probnim lansiranjem projektila Musudan jer bi time zapalio već zapaljivu i potencijalno opasnu situaciju, prenosi New York Times. Kerry je također naglasio kako je SAD otvoren za razgovore sa Sjevernom Korejom ako se ta zemlja odluči za denuklearizaciju.

- Ako Kim Jong-un lansira projektil, preko Japanskog mora ili u nekom drugom smjeru, to će značiti da je odlučio ignorirati čitavu međunarodnu zajednicu - rekao je Kerry na konferenciji za medije u Seoulu nakon susreta s južnokorejskom predsjednicom Park Geun-hye i ministrom vanjskih poslova Yunom Byung-seom. Kerry je poručio da će u svakom slučaju braniti svoje saveznike, među kojima je i Južna Koreja, a istaknuo je i vojnu superiornost SAD-a i Južne Koreje u odnosu na Sjevernu Koreju.

- Kim Jong-un mora shvatiti, a mislim da vjerojatno i shvaća, kakav bi bio ishod sukoba - rekao je Kerry.

Kerry je rekao kako je sjevernokorejska retorika neprihvatljiva po svim standardima, a uoči puta u Kinu pozvao je Peking na oštriji stav prema Pyongyangu.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • true love 14.04.2013.

    kim jong pari ivo livaja

  • CRNIPANTER 13.04.2013.

    Kim Jong nije ni svjestan skim se igra! Oce da ih Amerika sa mape izbrise zivila USA!I Zapamtite da Amerike nema nebi ni svjeta bilo!zato ne pisite gluposti o Zemlji kojoj ne poznate!

  • user_207856 13.04.2013.

    Oj S. Korejo, spasi nas ove nepravde koja vlada svijetom! Pokvareni, lopovi, licemjeri, ubojice, lihvari, banditi, kriminalci, oholi, bahati, sebičnjaci, 1% ološa vlada i iskorištava 99% poštenih , nesebičnih i dobrih ljudi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare