To je to što me zanima!

Kerry: Rusija nije povukla ni jedan korak u pravom smjeru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
John Kerry istaknuo je kako neće imati drugog izbora osim novih sankcija, ako ruski predsjednik Vladimir Putin hitno ne poduzme nešto da se kriza smiri
Vidi originalni članak

Američki državni tajnik je u četvrtak upozorio Rusiju da joj istječe vrijeme za ispunjavanje obveza iz Zajedničke ženevske izjave o smirivanju krize u Ukrajini . Kerry je zaprijetio dodatnim sankcijama koje će SAD uvesti ako Moskva hitno ne promijeni smjer politike prema Ukrajini, javlja BBC .

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Američki državni tajnik istaknuo je kako Rusija nije povukla ni jedan korak u pravom smjeru da ispuni uvjete iz sporazuma. Kerry dodaje kako neće imati drugog izbora osim novih sankcija, ako ruski predsjednik Vladimir Putin hitno ne poduzme nešto da se kriza smiri.

- Na istoku Ukrajine odvija se pažljivo planirana i organizirana vojna operacija . Ako Rusija u tom smjeru nastavi, bit će to ozbiljna i skupa greška - kazao je Kerry.

Rusi izvode vježbe uz granicu s Ukrajinom

Konvoj ruskih vojnih snaga snimljen je kako se kreće cestom u blizini granice s Ukrajinom . Oklopna vozila, na kojima su bile izvješene ruske zastave, snimljena su u blizini grada Novošahtinska i okolice Rostova na Donu.

U relativnoj blizini ukrajinske granice Rusi već tjednima drže desetke tisuća vojnika, za koje su u NATO-u uvjereni da su u svakom trenutku spremni krenuti s invazijom.

Istovremeno ruska vojska je u regiji Krasnodar održala vježbe borbenih zrakoplova Suhoj-25. Piloti su vježbali izbjegavanje protuzračnih raketa te gađanje ciljeva na tlu.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • piramida 25.04.2014.

    ovi i ucjenunjuju na rusiji su mnogi slomili zube , nikad rat nije izgubila ni od veci sila i organizovanije vojske , ako bilo sta bude najebace saveznici amerike u Evropi .

  • piramida 25.04.2014.

    Price za malu djecu , kod njih je uvjek drugi kriv demokracij na americki nacin.

  • Savjesni pijani vozač 25.04.2014.

    Ako je to istaknuo ljigavac Kerry koji je prije par godina bio na obiteljskoj veceri sa Al-Assadom a prije par mj mu prijetio ubojstvom onda znas da je Rusija na dobrom putu. Mogao bi se Putin malo i za Aljasku pobrinut :) Aljaska bi mu bila ice-Krim

Komentiraj...
Vidi sve komentare