To je to što me zanima!

Kerum o kavi s Kosor: Za Split sam spreman i puzati

Splitskog je gradonačelnika u utorak posjetila veleposlanica Nizozemske. On joj je ispričao kako je došao na vlast i pohvalio se da je biznismen
Vidi originalni članak

Splitski gradonačelnik Željko Kerum je u utorak ugostio veleposlanicu Kraljevine Nizozemske Stellu Ronner-Grubačić u pratnji atašea za kulturu Nataše Galo Samac i počasne konzulice Silvane Kondić.
- Hvala što ste došli. Evo par riječi o meni, mojoj političkoj opciji i kako smo došli tu - započeo je Kerum svoju polusatnu tiradu. Ispričao je veleposlanici kako je prije dvije godine okupio ekipu koja prije nije bila politički angažirana, a uspjeli su dobiti izbore u gradu i županiji. Požalio se kako uporno pokušava pokrenuti nove projekte, ali ga opozicija koči i ne dozvoljava razvoj grada.
- Ja njih razumijem. Strah ih je da ću dobiti i iduće izbore i da će moja stranka imati udjela u sastavljanju vlade - obrazložio je gradonačelnik. Njihova opstrukcija, smatra Kerum, je način da ga prikažu kao neuspješnog političara koji ne ispunjava obećanja. Ispričao se Kerum veleposlanici što joj priča o tome, no želi da javnost zna o problemima na koje nailazi. Prozvao je i medije, rekavši da su jedan od glavnih uzroka krize u državi.
- Mediji su pristrani, ne prikazuju istinu i izjednačavaju dobro i zlo - rekao je Kerum.

'GRAD GODIŠNJE IMA 8 MILIJUNA LJUDI'
Osvrnio se i na situaciju u gradu. Bio je presretan, kaže Kerum, kada je ovog ljeta vidio prepune splitske hotele i ulice zakrčene turistima. Gradonačelniku je to bio očit pokazatelj da Split postaje sve poželjniji i moćniji grad.
- Split s okolicom, turistima i posjetiteljima godišnje ima 8-9 milijuna stanovnika - razbacao se Kerum brojkama. Stoga Kerum smatra da Split zaslužuje postati sjedište mnogih firmi, banaka i osiguravajućih društava.
- Siguran sam da ćemo ja i moja stranka ući u Sabor i isposlovati dovođenje ministarstava turizma i pomorstva u Split - najavio je Kerum. Pozvao je veleposlanicu da idućeg ljeta opet dođe u grad, koji će izgledati znatno drukčije.
- Bit će gotova šetnica uz more, imat ćemo pet-šest hotela s pet zvjezdica - obećao je gradonačelnik. Za kraj je Kerum napomenuo da je u biti on biznismen koji zapošljava i redovito plaća više od tri tisuće ljudi.

NA KAVI S KOSOR MOLIO POMOĆ OKO GRADNJE KOMPLEKSA
U razgovoru s medijima Kerum se dotakao i nedavno ispijene kavice s premijerkom Kosor. Priznao je da je išao moliti za pomoć oko dovršenja kompleksa u sklopu Spaladium arene, jer je okolno zemljište u vlasništvu države.
- Možda sam imao neke nesuglasice s premijerkom, ali za razvoj Splita i za njegove građane ja sam spreman puzati - rekao je Kerum. Nije htio odgovoriti na pitanje da li je možda bilo razgovora o političkoj suradnji. Gradonačelnik ne sumnja da će imati svoje ljude u Saboru, koji će dati sve od sebe za prosperitet Splita i županije.
- Imali smo premijera, ministra i desetke saborskih zastupnika iz grada, ali nisu ništa za njega napravili - obrušio se Kerum na političare koji su gledali samo svoje interese.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • croatian 14.09.2010.

    njegov intimni život nema veze s ničim..to što se rastavio a jeli???nije jedini to je postalo moderno..al da je pokvaren nije...split samo raste i raste a šta je s ostalim gradovima u hrvatskoj???

  • user_34983 14.09.2010.

    kerum legenda!

  • mit 14.09.2010.

    kerum legenda splita

Komentiraj...
Vidi sve komentare