To je to što me zanima!

"Kerum poznaje vladavinu novca, a ne demokraciju"

Čini se kako je Željko Kerum ujedinio SDP i HDZ. Obje stranke slažu se da se gradonačelnik treba ispričati zbog izjave da su 'političari jeftina roba'
Vidi originalni članak

Izjava Željka Keruma da su 'političari jeftina roba i da ih može kupiti kad god želi' razgnjevila je splitski SDP i HDZ.
- Splitski gradonačelnik svojom je uvredljivom izjavom, gradske vijećnike i političare sveo na 'jeftinu robu koju on može kupiti' te demistificirao svoje razumijevanje politike i javnog angažmana uopće. Ovakva iskrena bahatost i svođenje grada na 'mentalitet samoposluge' u kojoj se novcem može kupit ama baš sve, pa i tuđe dostojanstvo - zaista do sada još nije viđena u dugoj povijesti Splita, priopćili su SDP-ovci. Smatraju da Kerum ismijava demokraciju te da poručuje kako poznaje samo vladavinu novca..
- Gradonačelnik Kerum mora shvatiti da ni on neke stvari nikada neće moći kupiti koju god cijenu bude nudio. Jer najbitnije stvari u životu se ne kupuju nego se stječu strpljivošću, tolerancijom, skromnošću, uvažavanjem drugih, civiliziranim rješavanjem problema i dijalogom - a to je puno teže i za neke nikad dostižno! Naš grad ovakvim izjavama doživljava očit civilizacijski pad iz kojeg će, uvjereni smo, ipak vrlo brzo izaći - poručili su iz splitskog SDP-a. Dr. Dujomir Marasović, predsjednik splitske organizacije HDZ-a zatražio je od Keruma da se ispriča političarima, ali i svojim biračima.
- Tražimo ispriku i u ime građana koji su i njega izabrali. Nisu ga izabrali da svoju dužnost obavlja na bahat, arogantan i primitivan način, kazao je Marasović na konferenciji za novinare u petak. Nastavak u četvrtak prekinute sjednice Gradskog vijeća zakazan je za 30. rujna. Između ostalog jer Duško Mucalo dan kasnije mora preuzeti dužnost v.d. Intendanta splitskog HNK, a nužno je njegov izbor potvrditi u Gradskom vijeću.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • stari mudrac 24.09.2010.

    bravo željko ! a vi splićani, pamet u glavu. možete ga smijeniti, on neće izgubiti ništa, a vi ? i što će te dobiti ?

  • mala st 24.09.2010.

    šta se \"gospodin\"marasović uvridija al sigurno ne postoji skuplje smeće od njega.............šta ste se ćapali keruma ka pijan plota??????????????

  • lexaurin 24.09.2010.

    Al su se uvrijedili...hehe... Pa općepoznato je da su i kurve poštenije od političara! :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare